Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód, de legtöbbeknek még mindig szenvedély.

Éliás András
2014. 04. 11. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehérvár – Esbjerg (női kézilabda, EHF-kupa)

A fehérvári lányok egyszer már meglepték Európát, amikor 2005-ben, egyebek között a Fradi és a Győr legyőzésével, elhódították az EHF-kupát. Az azóta már szerényebb keretek között működő csapat idén is meglepetésre készül, hiszen már-már a döntő kapujában áll. Már a nyolcaddöntőben nehéz ellenfélre talált, hiszen a hazai Vác látogatott a Köfém Sportcsarnokba. A fehérváriak részéről már akár ezt is bravúrnak mondhatjuk, de a következő körben talán még nagyobb meglepetést okoztak, hiszen a mindig veszélyes kolozsváriakat imponáló különbséggel ütötték el a folytatástól. Az elődöntő első mérkőzésén Dániába vezetett a csapat útja, ahol finoman szólva sem a mieink számítottak esélyesnek. A magyar közeg okozta győzelmi kényszer és nyomás miatt a szezon végén távozó vezetőedző, Pal Oldrup Jensen lányai nem ijedtek meg az erős ellenféltől, és hatalmas bravúrgyőzelem után egygólos előnnyel várhatják a fehérvári visszavágót. Mi abban bízunk, hogy a hétvége után ez a teljesítmény már senki számára sem okoz meglepetést, és a hazai közönség támogatása mellett újra kivívja a csapat a döntőbe jutást.

129., Fehérvár KC – Team Esbjerg: 1 (1,93)

 

Stoke City – Newcastle United (labdarúgás, Premier League)

Nincsen egyszerű helyzetben a Newcastle csapata: utolsó három mérkőzését elvesztette, a menedzser hétmeccses eltiltását tölti, a kulcsjátékosok a kezdőcsapat helyett a sérültlistát erősítik, a pályán lévők pedig sem képességben, sem hozzáállásban nem felelnek meg a csíkos mez hagyományainak. A csapat mintha kezdene apátiába süllyedni, a küzdelem hiánya már igencsak szembetűnő, olyan, mintha a játékosok már a szezon végét várnák. Lassan a szurkolók sem tudnak mást tenni. A Stoke rajongóinak ellenben nem lehet okuk panaszra, hiszen kedvenceik legutóbb január 12-én, a listavezető Liverpool ellen veszítettek hazai pályán. Játékukkal üde színfoltjai az angol élvonalbeli bajnokságnak, olyan csapatokat győztek le az utóbbi időben, mint a Manchester United és az Arsenal, és idegenben csupán egy góllal maradtak alul a Manchester City ellen. Az eredmények megfelelnek egy erős középcsapaténak, egy győzelemmel rövid időn belül megelőzhetik a Szarkákat, és elindulhatnak a középmezőny eleje felé.

154., Stoke City FC –Newcastle United FC: 1 (2,10)

 

MTK – Debrecen (labdarúgás, NB I)

Az MTK-nak egyértelműen jót tett a téli szünet, hiányposztokra igazolt húzóembereket, a csapat stílusa egyre markánsabb, a határozottság, a küzdőszellem javulása mindenki számára szembetűnő lehet. Ennek köszönhetően el is hagyta a kiesőzónát a csapat. A játék és az eredmények azonban még nem stabilizálódtak egészen, hiszen a szükséges győzelmek mellett bizony a vereségek sem kerülték el tavasszal a Hungária körútiakat. Ha a Debrecent nézzük, egész mást láthatunk: nem ez az utóbbi időszak legerősebb Lokija, a bajnoki címeket gyűjtögető csapatokban sokkal több sztárnak kikiáltott játékos volt megtalálható, a gárda mégis könnyedén, már-már magától értetődően nyeri mérkőzéseit. Kondás Elemér óvatossága ellenére talán már a játékosok is elhiszik, hogy idén újra ők lesznek a bajnokok. Mi az utóbbi két forduló és a közvetlen riválisok ellen szerzett négy pont után már elhittük. Ehhez persze szükség lesz a hét végi győzelemre is.

165., MTK Budapest FC – Debreceni VSC: 2 (2,02)

 

Ajka – Siófok (labdarúgás, NB II)

Horváth Károly alakulata talán a másodosztály legnépszerűbb csapataként kezdte a szezont. A tavaly tavaszi nagy menetelés során tengernyi szimpatizánst szerzett magának a Balaton-parti együttes, amit jól jelez, hogy az utolsó, mindent eldöntő fordulóban valóságos zarándoklat indult meg a magyar tenger felé. A győzelem és a bennmaradás nem jött össze végül, de a szimpátia megmaradt. A cél az azonnali visszajutás volt, ami ősszel nem igazán látszott megvalósulni. Eljött azonban a tavasz, és eljött vele együtt a siófoki feltámadás. A sárga-kékek eddig veretlenek 2014-ben, és eredményes játékuknak hála, már csupán 3 pont távolságra állnak a még feljutó helyen tanyázó dunaújvárosiaktól. Ellenfelük, az Ajka nem él át hasonló sikereket, hiszen utóbbi négy meccsének egyikén sem ünnepelhetett győzelmet, és ez aligha a vérszagot egyre jobban érző Siófok ellen szakad meg. A balatoniak feljutására egyelőre nem fogadnánk, az Ajka elleni győzelmükre viszont annál inkább.

166., FC Ajka – FGSZ Siófok: 2 (2,30)

 

Liverpool – Manchester City (labdarúgás, Premier League)

Az egészen biztos, hogy ebben az idényben ez a mérkőzés a brit futballvilág legnagyobb rangadója, és akkor sem esünk nagy túlzásba, ha azt állítjuk, hogy a Liverpool és a City hét végi összecsapása bármelyik országban a képernyők elé tudja ültetni a sportszerető embereket. A két csapat mind eredményességben, mind mutatott játékban kiemelkedik a szigetországban, a szakértők egyöntetű véleménye, hogy ez a két gárda fog megküzdeni az idei Premier League megnyeréséért. Hiába a dúsgazdag tulajdonos, a szupersztárokkal teletűzdelt keret, mi a Liverpoolban látjuk a több potenciált ebben a szezonban. A karácsonyi odavágó parázs küzdelmet hozott, melyen a liverpooli fölény ellenére kis szerencsével végül manchesteri győzelem született. Ezen a mérkőzésen már nem fognak hibázni a Vörösök, és biztos hazai győzelem születik.

234., Liverpool FC – Manchester City FC: 1 (2,35)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.