Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód. De a legtöbbeknek még mindig szenvedély.

Éliás András
2014. 04. 05. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stuttgart–Freiburg (labdarúgás, Bundesliga)
A stuttgarti hagyományok nem engedik meg, hogy a csapat kiessen a Bundesligából, de már a kieső helyen való tanyázás is bűn a szurkolók szemében. A jelenlegi, osztályozót érő pozíció pedig igenis sérti a drukkereket. A vezetőség nem is nézte tétlenül a csapat szereplését, edzőváltásra szánta el magát, így érkezett a csapat kispadjára Huub Stevens. A helyzet azonban a holland mester érkezése után sem lett sokkal jobb, pedig az élvonalbeli tagság megőrzéséért jelentős javulás lenne szükséges. Példát vehetnének aktuális ellenfelükről, a Freiburgról, amely megérezvén a kiesés fenyegető szelét, hosszú, ám annál erőteljesebb hajrába kezdett. Az elmúlt négy meccséből hármat megnyert a csapat, s kicsit ellépett a közvetlen kiesőzónától. Amennyiben győznek Stuttgartban, kiesőjelöltből középcsapattá válhatnak, míg a svábokat tovább terelnék a szakadék mélye felé. Szerintünk ez történik.
140. VfB Stuttgart–Freiburg, 2 (3.90)

Kecskemét–Videoton (labdarúgás, NB I.)
Egy ország és a szakmai stáb keresi-kutatja, hogy mi is lehet a baj Székesfehérváron. A Videoton az ország egyik legtehetősebb és legnagyobb játékerőt képviselő csapata, céljuk kimondva is a bajnoki cím. A rossz őszi hajrát azonban még rosszabb tavaszi kezdés követte, aminek következtében a csapat lecsúszott a tabella harmadik helyére, és a negyedik helyen tanyázó Haladás is csupán három pontra van a piros-kékektől. A szurkolók már minden bizalmukat elvesztették José Gomessel szemben, és egyre hangosabban követelik a távozását. A zuhanyhíradó szerint már Garancsi István tulajdonos is kezdi türelmét veszteni, úgy hírlik, igencsak inog a kispad a portugál tréner alatt. Nem kellemes ilyen helyzetben Kecskemétre utazni (bár a KTE máskor sem kellemes ellenfél), hiszen igen erősnek számítanak a lilák hazai pályán, legutóbb októberben a listavezető Debrecen tudta elhozni a három pontot a hírös városból. A mérkőzés pikantériáját fokozza, hogy a kecskeméti vezetőedző, Bekő Balázs ezer szállal kötődik Székesfehérvárhoz és a Videotonhoz, így mindenképp különleges motivációval készíti fel játékosait erre a mérkőzésre. Ha átragad rájuk a lelkesedés, meglehet a döntetlen a Vidi ellen.
167. Kecskemét–Videoton, X (3.30)

Anzsi Mahacskala–Dinamo Moszkva (labdarúgás, Premjer Liga)
Már nem számít újdonságnak, ha az Anzsi Mahacskala anyagi gondjairól beszélünk. Mindenki tudja, hogy a tulajdonos távozása után külföldi és orosz sztárok sora hagyta el a dagesztániakat, teljesítményük pedig igen hűen tükrözi ezeket a problémákat. A csapat a téli szünet után a tabella legaljáról, győzelem nélkül kezdte a tavaszt. Amit meglepően jó teljesítménnyel tett: továbbjutás az Európa-ligában, győzelem a Rubin és döntetlen a Szpartak Moszkva ellen. Ezek az eredmények azonban csupán fellángolásnak bizonyultak, hiszen búcsúztak az európai porondról, és hazai terepen is visszatértek az idén jól megismert vereségekhez. Ezen a hétvégén a Dinamót fogadják. A moszkvaiak egészen más célokat tűzhetnek maguk elé, ez jelenleg a BL-indulás kiharcolása. Ez a cél pedig elérhető közelségben van Dzsudzsákék számára, hiszen csak négy pont a lemaradásuk a Zenittel szemben, és ha ebben a formában játszanak tovább, akkor nagyon hamar meg is előzhetik a szentpéterváriakat. Az Anzsi aligha zavarja meg őket ebben.
207. Anzsi Mahacskala–Dinamo Moszkva, 2 (2.03)

Sevilla–Espanyol (labdarúgás, Primera Division)
A Sevilla bánhatja a múlt héten elszenvedett vereségét, hiszen a BL-selejtezőért folyó küzdelembeli riválisa, az Athletic Bilbao saját pályáján szenvedett vereséget, így a múlt heti fiaskó előtt szép sorozattal hajrázó Sevilla hosszabb idő után újra közel került volna a legrangosabb európai kupában való részvételhez. Aki látta a csütörtöki Európa-liga-mérkőzést, nyugodt szívvel mondhatja, hogy a spanyolok nem adtak bele mindent a Porto ellen, aligha fáradtak el a játékosok a hétvégi mérkőzésre. Amennyiben legyőzik az Espanyolt, és közelebb kerülnek a gödörbe kerülő riválisukhoz, valószínűleg a szurkolókat se fogja érdekelni a portugáliai vereség. Szerintünk ez a forgatókönyv fog megvalósulni.
210. Sevilla–Espanyol, 1 (1.65)

Parma–Napoli (labdarúgás, Serie A)
A Parma az utóbbi szezonokhoz viszonyítva kiemelkedően szerepel, hiszen jelenleg a hatodik helyen áll a Serie A tabelláján, és továbbra is harcban az Európa-ligát érő helyekért. A csapat valamelyest veszített formájából, az utóbbi három meccsét elbukta, de úgy véljük, hogy a Juventus, Lazio, Roma hármas ellen a legtöbb csapat hasonló mutatókat produkált volna. Egy biztos: nem könnyű időszak ez Roberto Donadoni csapatának, hiszen soron következő ellenfelük a tabella harmadik helyén álló Napoli csapata lesz. A nápolyiak nagyon komoly tervekkel kezdtek neki a szezonnak, ennek fényében a harmadik helyezést akár még kudarcként is megélhetik, mert jelentős ponthátránnyal állnak az első két helyezett mögött. Rafa Benítez azonban nem hagyhatja, hogy játékosai kényelmesen elhelyezkedjenek ebben az űrben, ami kialakult körülöttük a tabellán, hiszen meg kell mutatniuk, hogy jövőre a cél a bajnoki cím.  Múlt héten a Juve legyőzése jelzésértékű volt. A Parma ellen valószínűleg könnyebb dolguk lesz.
217. Parma–Napoli, 2 (2.30)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.