Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Éppen a Videoton ellen lakja be a Pancho Arénát a Puskás Akadémia. Úgy hisszük, idegenül mozog az új otthonban.

Éliás András
2014. 04. 26. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoros kapcsolat fűzi össze a két csapatot, hiszen utánpótlásszinten összefonódik a két egyesület, sőt a felcsúti felnőttcsapat is a Videoton tartalékegyüttesének utódjaként indult először a másodosztályban. A hazai csapat esetében idén most először valósul meg tényleg a hazai pálya, és a székesfehérvári vendégjátékból végre hazatérhetnek a frissen elkészült Pancho Arénába. A vezetők pár héttel ezelőtt már megnyugodhattak, hiszen úgy tűnik, a csapat eléri a kitűzött célt, azaz megőrzi NB I-es tagságát. Az utóbbi hetek teljesítményén azonban megfigyelhető, hogy talán túlságosan is megnyugodtak a játékosok, három meccsen két vereség és egy döntetlen lett a mérleg. Éledni látszik viszont a Videoton, hiszen a piros-kék időtlen idők óta először nyert meg két tétmeccset zsinórban, az Újpest elleni idegenbeli győzelem és a Debrecen kiütése Ligakupában elindíthatja az elvárt sikerek felé a csapatot. Úgy hírlik, a vezetők megegyeztek José Gomessel a „nyarat illetően”, így talán megnyugodhatnak a kedélyek Székesfehérváron, és az általunk várt hétvégi győzelemmel együtt kiharcolhatják az Európa-liga-indulást egyaránt.
160. Puskás Akadémia–Videoton, V (1.93)

A Sevilla évközi feltámadása a hetek múlásával egyre inkább remeklésbe csapott át, s mára hatalmas harc alakult spanyol földön a negyedik BL-helyezés megszerzéséért. A semleges szurkolók nagy örömére, az ezért a helyért küzdő csapatok most hétvégén egymásnak feszülnek, és okkal bízhatunk egy színvonalas, izgalmas mérkőzésben. Nem először olvashatnak ezeken a hasábokon az Athletic Bilbao szimpatikus játékstílusáról, félelmetesen eredményes hazai pályájáról. Most okkal lenne izgulni valójuk, hiszen a Sevilla az elmúlt időben megállíthatatlannak tűnik, láthattuk ezt most csütörtökön az Európa-ligában is, ahol a Valenciát fektették két vállra. Ez a tény akármennyire is pozitívum sevillai szempontból, mégis a baszkok sikerét vetítheti elő, hiszen a fárasztó menetelés, a kétfrontos küzdelem nem könnyíti meg a felkészülést. Egy szó mint száz, szerintünk a Bilbao nyeri a derbit, és ezzel nagy lépést tesz a negyedik hely megszerzése felé.
212. Athl. Bilbao–Sevilla, H (1.90)

A Premier League-ben 35 forduló elteltével a Liverpool áll a tabella élén. A Vörösök szenzációs játékot mutatnak be hétről hétre, ami lassan egész Európát ámulatba ejti. Utoljára februárban esett meg, hogy az aktuális mérkőzés után három pontnál kevesebbet szerzett a csapat, a szurkolók joggal bíznak abban, hogy hosszú évek után újra bajnok lesz a csapat. Mindeközben a Chelsea egyedül képviseli Angliát a nemzetközi porondon, és a spanyolországi döntetlen után jó esélye van kivívni a BL-döntőbe jutást. José Mourinho a spanyol csapatok példájára építve szeretné előtérbe helyezni a BL-szereplést, és már rögtön az odavágó után egyeztetett feletteseivel a kulcsjátékosok hétvégi pihentetéséről. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a portugál tréner megkapta az engedélyt Roman Abramovics tulajdonostól, így a Liverpool elleni rangadón leginkább a BL-ben nélkülözött játékosok fognak pályára lépni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Chelsea ezzel a lépéssel a bajnokságot úgymond beáldozta, és ilyen körülmények között ennek a Liverpoolnak kötelező a három pont a londoni kékek ellen.
221. Liverpool–Chelsea, H (1.64)

Meglepő menetelésbe kezdett a Premier League hajráján az angol középcsapat, hiszen most már zsinórban öt megnyert meccset tudhat magának a Crystal Palace. A legyőzött ellenfelek közt szerepelnek gyengébb csapatok, közvetlen riválisok, de diadalt arattak a Chelsea és a remeklő Everton felett is. Most sem lesz egyszerű hétvégéje a csapatnak, hiszen a bajnoki címért versengő szupercsapat, a Manchester City érkezik Londonba. A City játékosai mintha rosszul bírnák a rájuk nehezedő nyomást, hiszen miután kikaptak közvetlen riválisuktól, a Liverpooltól, csupán döntetlent értek el a sereghajtó Sunderland otthonában. A City kezéből kezd kicsúszni a bajnokság, és szerintünk akár már most hétvégén megpecsételődhet a sorsuk, mert fogadnánk rá, hogy legalább egy döntetlent elér a londoni kiscsapat.
222. Crystal Palace–Manchester City, D (3.90)

Nem a Porto idénye a mostani, címvédőként nem kis lemaradással csupán a tabella harmadik helyén áll a csapat, és a nemzetközi kupákból is búcsúzott a portugál együttes. A rossz szereplésbe Fonesca mester bele is bukott, idő előtt távozni kényszerült posztjáról, de ha megnézzük az eredményeket, akkor kimondhatjuk, hogy az edzőváltás sem rántotta vissza a csapatot a helyes kerékvágásba. Most hétvégén azonban lehetőségük nyílhat egy kicsit kiengesztelni a szurkolókat, hiszen a nagy rivális Benfica ellen játszanak a Portugál Ligakupa elődöntőjében. A Benficának legkevésbé fontos most a harmadik számú portugál sorozat, hiszen a bajnoki cím megszerzése mellett az Európa-ligát is szeretnék megnyerni. Nem is állnak rosszul, hiszen csütörtökön nagy csatában legyőzték a Juventus csapatát. Ilyen helyzetben megérthetjük, hogy miért is a torinói visszavágó jár most inkább a lisszaboniak fejében. Itt a Porto nagy esélye, szerintünk él vele.
254. Porto–Benfica, H (2.05)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.