időjárás 22°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Ki a szőnyegen, ki a kórházban

FT
2014.04.25. 14:05

Szombaton az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor is indul a birkózók országos bajnokságán. Veréb István és Ligeti Dániel vállműtétje után nem lép szőnyegre Kecskeméten.

A londoni olimpiai bronzérmes Hatos Gábor (nyitó képünkön jobbra) az idei finnországi Eb-n nem vett részt, az ob-n azonban indul – igaz, egy súlycsoporttal fentebb. Elmondása szerint motiválja, hogy Vantaában szombathelyi csapattársai kitűnően szerepeltek. A Haladásból Veréb István és Ligeti Dániel nem csak abban másolják egymást, hogy az Eb-n bronzérmesek lettek, azóta mindketten vállműtéten estek át. Verébé volt az egyszerűbb beavatkozás, ő hamarosan folytathatja a munkát. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szabadfogású keret az ob után hétfőn már elkezdi a felkészülést a szeptemberi taskenti világbajnokságra. Két hét budapesti edzés után két hét edzőtábor következik Oroszországban, Mahacskalában, amelyet verseny zár le.

Wöller Ákos, a női válogatott szakvezetője már az elmúlt két évben is azt hangoztatta, hogy amikor a kadet korosztály legjobbjai is elérik legalább a junior kort, akkor várható érdemi változás a hazai mezőny létszámában. Nos, mennyiségi értelemben ugrás most sem következik be, a minőségit azonban Galambos Ramóna okvetlenül képviseli. A szigetváriak kadet világ- és Európa-bajnoka élete első felnőtt magyar bajnokságára készül úgy, hogy az Eb-n már bemutatkozott, s alaposan megszorongatta az azeri világ- és Európa-bajnok azeri Julija Ratkevicset.

Az ob-n szőnyegre lép a tavalyi budapesti vb-n aranyérmes Sastin Marianna, ezúttal a 63 kg-ban, ahonnan viszont hiányzik Sleisz Gabriella, mert újra megoperálták a kézfejét. Sastin a tizenötödik országos bajnokságára készül, miután 1999 óta valamennyin rajthoz állt, egy kivételével, amelyről az esküvője miatt igazoltan maradt távolt. Az idei Európa-bajnoki szereplése miatt nem kesereg – ezúttal helyezetlenül zárt –, ahogy fogalmaz: „Érzésem szerint jól birkóztam Vantaában, csak nem jöttek össze a dolgok.” Nincs elkeseredve az ob-n ugyancsak induló vb-bronzérmes Barka Emese sem, aki az Eb-n egy vb-ezüstérmes legyőzése után a nyolc között vereséget szenvedett, de mint mondja, valójában ő verte meg saját magát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.