Ki a szőnyegen, ki a kórházban

Szombaton az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor is indul a birkózók országos bajnokságán. Veréb István és Ligeti Dániel vállműtétje után nem lép szőnyegre Kecskeméten.

FT
2014. 04. 25. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpiai bronzérmes Hatos Gábor (nyitó képünkön jobbra) az idei finnországi Eb-n nem vett részt, az ob-n azonban indul – igaz, egy súlycsoporttal fentebb. Elmondása szerint motiválja, hogy Vantaában szombathelyi csapattársai kitűnően szerepeltek. A Haladásból Veréb István és Ligeti Dániel nem csak abban másolják egymást, hogy az Eb-n bronzérmesek lettek, azóta mindketten vállműtéten estek át. Verébé volt az egyszerűbb beavatkozás, ő hamarosan folytathatja a munkát. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szabadfogású keret az ob után hétfőn már elkezdi a felkészülést a szeptemberi taskenti világbajnokságra. Két hét budapesti edzés után két hét edzőtábor következik Oroszországban, Mahacskalában, amelyet verseny zár le.

Wöller Ákos, a női válogatott szakvezetője már az elmúlt két évben is azt hangoztatta, hogy amikor a kadet korosztály legjobbjai is elérik legalább a junior kort, akkor várható érdemi változás a hazai mezőny létszámában. Nos, mennyiségi értelemben ugrás most sem következik be, a minőségit azonban Galambos Ramóna okvetlenül képviseli. A szigetváriak kadet világ- és Európa-bajnoka élete első felnőtt magyar bajnokságára készül úgy, hogy az Eb-n már bemutatkozott, s alaposan megszorongatta az azeri világ- és Európa-bajnok azeri Julija Ratkevicset.

Az ob-n szőnyegre lép a tavalyi budapesti vb-n aranyérmes Sastin Marianna, ezúttal a 63 kg-ban, ahonnan viszont hiányzik Sleisz Gabriella, mert újra megoperálták a kézfejét. Sastin a tizenötödik országos bajnokságára készül, miután 1999 óta valamennyin rajthoz állt, egy kivételével, amelyről az esküvője miatt igazoltan maradt távolt. Az idei Európa-bajnoki szereplése miatt nem kesereg – ezúttal helyezetlenül zárt –, ahogy fogalmaz: „Érzésem szerint jól birkóztam Vantaában, csak nem jöttek össze a dolgok.” Nincs elkeseredve az ob-n ugyancsak induló vb-bronzérmes Barka Emese sem, aki az Eb-n egy vb-ezüstérmes legyőzése után a nyolc között vereséget szenvedett, de mint mondja, valójában ő verte meg saját magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.