Kiss Balázs győzelemmel kezdett

Nagy volt a küzdelem Ardo Sarusaar ellen.

NT
2014. 04. 05. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2009-ben világbajnok, tavaly vb-bronzérmes sportolónak rögtön az első párban szőnyegre kellett lépnie az észt Ardo Sarusaar ellen. A mérkőzés akciót nem hozott, a nagy küzdelem dominált, amelyet egyértelműen végig Kiss irányított.

Az észt versenyző hat percen keresztül csak a magyar fogásait bontotta, végig nagyon passzív volt, s kétszer meg is intették, s másodikért járó egy ponttal pedig a BVSC sportolója 1-0-ra győzött. Kiss Balázs sikerével bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol az osztrák Daniel Gastllal csap majd össze.

Szombaton még három magyar, Knipli Csongor (59 kg), Kozák István (66 kg) és Lám Bálint (130 kg) lesz érdekelt. Knipli a 16, míg Kozák és Lám a 8 közé jutásért mérkőzik először.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.