Kiütéssel mutatkozott be Ryan Giggs a kispadon

A Manchester United 4-0-ra megverte a Norwichot. Rooney hosszú távra támogatná Giggst.

TK
2014. 04. 26. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vörös Ördögöket David Moyes keddi menesztése után a gárda rangidős játékosa és emblematikus figurája, Ryan Giggs irányította. Egyből markáns döntéseket hozott, Fellainit és Januzajt még a keretbe sem nevezte. Talán éppen az előbbi okozta Moyes vesztét: egy vagyonba került, de egyetlen emlékezetes momentuma sincs az MU színeiben.

A United góljain Wayne Rooney és a csereként a 60. percben beállt Juan Mata osztozott igazságosan, s a meggyőző siker után mindketten támogatásukról biztosították az új főnököt.

„Kicsit furcsa volt úgy játszani, hogy Giggs a főnök, hiszen tíz éven át egy csapatban szerepeltünk – jegyezte meg Rooney a meccs után. – De neki nem okozott gondot a váltás, hiszen nagyon tapasztalt futballista, ebben az idényben pedig már az edzői stáb tagjaként is dolgozott. Semmi kétség, Giggsy menedzsernek született. Egész héten ezt éreztük, nagyon jó volt vele együtt dolgozni, s úgy kimenni a pályára, hogy érte is játszunk. Azt gondolom, rendelkezik mindazzal a tulajdonsággal és hitelességgel, ami alkalmassá teszi, hogy ő legyen a következő idényben a United főnöke. Persze ez a döntés a vezetőség dolga.”

Hasonlóképpen nyilatkozott Mata is: „Emlékszem rá, gyerekként is csodáltam a játékát. Ő testesíti meg a Manchester Unitedet. Öröm vele együtt dolgozni, szívesen tenném ezt jövőre is. De ez nem rajtam múlik.”

Mindez azért érdekes és fontos kérdés, mert a nap során napvilágot látott azon értesülés, hogy a klub három évre már meg is állapodott Louis van Gaallal, amit aztán az érintettek cáfoltak. Amikor Giggst szembesítették a pletykákkal, akkor így reagált: „Amikor kineveztek, azt mondták nekem, Ryan, négy mérkőzésre te vagy a főnök. Tehát egy lement, három még hátravan. Igyekszem a legjobb tudásom szerint ellátni a feladatomat, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Premier League, 36. forduló:
Manchester United – Norwich City 4-0 (1-0)
gólszerzők: Rooney 41., 48. (11-esből), Mata 64., 73.

Fulham – Hull City 2-2 (0-0)
Stoke City – Tottenham Hotspur 0-1 (0-1)
Swansea City – Aston Villa 4-1 (2-1)
West Bromwich Albion – West Ham United 1-0 (1-0)
Southampton – Everton 2-0 (2-0)

vasárnap játsszák:
Sunderland – Cardiff City 13.00
Liverpool – Chelsea 15.05
Crystal Palace – Manchester City 17.10

hétfőn játsszák:
Arsenal – Newcastle United 21.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.