Kivihetik a vb-re a Manchester fiatal támadóját

Adnan Januzaj meghívót kapott a belga válogatottba a kerethidetés előtti tesztmeccsekre.

WL
2014. 04. 29. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember elmondta, szeretné megnézni, mit tud a 19 éves futballista, aki ebben a szezonban mutatkozott be a Premier League-ben. Első mérkőzésén, amelyen kezdőként szerepelt, két gólt szerzett a Sunderland ellen.

A koszovói albán szülők gyermekeként Belgiumban született Januzaj nemrég döntötte el, hogy a belga nemzeti csapatban szeretne játszani. Választási lehetősége volt bőven, az angol, az albán, a koszovói, a szerb és a török válogatott is szívesen látta volna soraiban.

A belgák május 26-án fogadják a luxemburgi csapatot, majd június 1-jén Stockholmban lépnek pályára a svédek ellen.

A szövetségeknek május 13-áig kell megnevezniük azt a legfeljebb 30 játékost, aki vb-résztvevő lehet, majd a végleges, 23 fős névsort június 2-áig kell közölniük.

A 44 nap múlva rajtoló világbajnokságon a belga válogatott az algériai, az orosz és a dél-koreai csapattal szerepel egy csoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.