Klopp Dortmundja kitömte Guardiola Bayernjét

Az érthető okokból mellőzött Lewandowski nélkül is lelépte a Dortmund a Bayernt a Bundesliga 30. fordulójában.

Ch. Gáll András
2014. 04. 12. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, a hétközi BL-negyeddöntő a Bayern Münchent sokkal jobban megviselte, mint a Borussia Dortmundot, annak ellenére hogy a bajorok bejutottak az elődöntőbe, a Borussia meg kiesett. A vendégek kiváló játékkal 3-0-ra győztek, legutóbb 1991-ben fordult elő, hogy a Dortmund három góllal megverte Müchenben a Bayernt. Pedig a góllövőlistát Mandzukictyal holtversenyben 17 góllal vezető Robert Lewandowski csak az utolsó húsz percre állt be – tudjuk, a lengyel center júliustól már a bajnok játékosa.

A szünetben a sérült Manuel Neuert le kellett cserélni, a fiatal Raedert állította a Bayern kapujába Guardiola. Az utolsó percben még Rafinhát kiállította a bíró, amiért belemarkolt Mhitarjan arcába. A végén a börtönbüntetése előtt álló exelnök, Uli Hoeness és a korábbi sikeredző, Jupp Heynckes is szomorúan baktatott haza az Allianz Aréna díszpáholyából.

A kiesési rangadót a sárga lapjai miatt eltiltott Huszti Szabolcs nélkül is megnyerte a Hannover a Hamburg ellen.

Bundesliga, 30. forduló

Bayern München – Borussia Dortmund 0-3

G.: Mhitarjan (20.), Reus (49.), Hofmann (56.)

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-1

Freiburg – Braunschweig 2-0

Hannover 96 – Hamburg 2-1

Mainz 05 – Werder Bremen 3-0

Wolfsburg – Nürnberg 4-1

Az állás: 1. Bayern München 78 pont, 2. Dortmund 61, 3. Shalke 04 58.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.