Korea elszállt, tuti maradunk a második vonalban

Japán megpecsételte a házigazda sorsát, s szombaton Ausztriával és Szlovéniával küzd a feljutásért.

2014. 04. 24. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukránok szlovének elleni vereségének köszönhetően a magyar válogatott még a feljutást is megcélozhatta volna az utolsó fordulóban, ha a rendes játékidőben legyőzi Ausztriát. A csapat hősiesen helytállt, de végül hosszabbításban 5-4-re kikapott.

Ezért a záró napi izgalmakat elkerülendő ki kellett szurkolni Japán sikerét Korea felett. Szerencsére a felkelő nap országának fiai gyorsan dűlőre vitték a dolgot, bő 11 perc után már 3-0-ra elhúztak. Ezután visszavettek a tempóból, de a folytatásban így is növelték az előnyt 4-0-ra. Az utolsó húsz percre Korea összekapta magát, feljött 4-2-re, de ezzel el is lőtte a puskaporát.

Korea maradt nullapontos, így az utolsó fordulóban már nem foghatja be a négypontos Magyarországot, illetve Ukrajnát. A távol-keleti ország nem csak a divízió I/A-nak inthet búcsút, hanem talán az olimpiának is. Rendező országként elvileg ott a helye a tizenkettes mezőnyben – no, de a világbajnoki harmadik vonalból?

Ez persze legyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság gondja. Számunkra most az a lényeges, hogy Magyarország biztosan bennmarad a divízió I/A-ban, szombaton Japán sorsáról dönt. Ha az ázsiaiak nyernek, biztosan feljutnak az elitbe, mert az osztrák–szlovén meccsen ez esetben nem lehet olyan eredmény, amelyik mindkét félnek jó.

Divízió I/A vb, 4. forduló:
Ausztria–Magyarország 5-4 (hosszabbítás után)
Szlovénia–Ukrajna 5-3
Japán–Korea 4-2.

Az állás: 1. Ausztria 10 pont, 2. Szlovénia (12-5) 9, 3. Japán (10-9) 9, 4. Ukrajna (10-11) 4, 5. Magyarország (11-14) 4, 6. Korea 0.

Az 5. forduló párosítása (szombat):
Magyarország–Japán
Ausztria–Szlovénia
Korea–Ukrajna

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.