Liverpool–Chelsea: a tanítvány legyőzné a mestert

Brendan Rogers szerint egykori főnöke, José Mourinho csapatán sokkal nagyobb a nyomás, mint az övén.

2014. 04. 27. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindenki azt emlegeti, mekkora nyomás nehezedik ránk, ám én csodálatosan érzem magam. Soha nem aludtam ilyen jól Hát nem azért dolgozunk, hogy bajnokok legyünk? De történjék bármi is, briliáns idényt zárunk. Arra törekszünk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk. Egyelőre úgy érzem, kiemelkedő formában vagyunk. Nyomást meg érezzenek azok a csapatok, a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham, amelyek egy vagyont költöttek új játékosokra” – ezekkel a bátor szavakkal ment elébe a csapatára váró kihívásnak Brendan Rogers, a Liverpool vezetőedzője.

Rogers 2004 és 2007 között José Mourinho segédjeként dolgozott a Chelsea-nél. A két tréner tehát nagyon jól ismeri egymást. Rogers például határozottan kijelentette: „José nyerő típus, sohasem adja fel”. Amivel természetesen arra utalt, hogy spekulációk szerint Mourinho a kulcsjátékosait pihentetni fogja az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágó miatt. (Ez alapján Obi Mikel és Lampard, akik eltiltás miatt szerdán nem léphetnek pályára, Liverpoolban biztosan játszanak.) Ugyanakkor Rogers nem gondolja, hogy Mourinho lélektani hadviseléshez folyamodik a kezdőtizenegy lebegtetése miatt.

„Hallottam arról, hogy a Chelsea nem a legerősebb csapattal áll majd fel, de ez felettébb sértő azokra nézve, akiket ekképpen a gyengébbek közé sorolnak” – bökte oda Rogers, bizonyságot adva arra, hogy ha kell, szópárbajban is könnyedén felveszi a versenyt egykori mesterével. Ennek jegyében azt a bizonyos nyomást a Chelsea-re terhelte: „Akárhogy is állnak fel, a csapatuk drágább lesz, mint a miénk, és a játékosaik is tapasztaltabbak a mieinknél.”

A megszólított kolléga egyelőre hallgat. Még kedden, a madridi BL-meccs után mondta azt, hogy nem az ő döntése, milyen csapattal áll ki a Liverpool ellen. A klub vezetőinek kell eldönteni, hogy melyik sorozat a fontosabb: a Premier League vagy a Bajnokok Ligája.

A tényeknél maradva, három fordulóval a vége előtt a Liverpoolnak 80, a Chelsea-nek 75, a Manchester Citynek (amely egy meccsel kevesebbet játszott) 74 pontja van. Nagyon fontos az időzítés. Ha a Liverpool legyőzné a Chelsea-t, azzal a Cityt is megtörhetné, amely a rangadó után öt órától lép pályára a Crystal Palace vendégeként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.