Lochte megverte Phelpst, van még mit javulnia

Húsz hónap után először úszott döntőben Michael Phelps, két tizeddel kikapott Lochtetól 100 méter pillangón.

Ch. Gáll András
2014. 04. 25. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az előfutamban a legjobb időt úszta a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, a fináléban két tizeddel kikapott nagy riválisától és barátjától, Ryan Lochtetól a mesai (Arizona) Arena Grand Prix úszóviadalon a 100 méteres pillangóúszásban. Az ötszörös olimpiai bajnok Lochte ideje 51.93 mp, Phelpsé 52.13 (jobb, mint az előfutamban, amikor 52.84-et úszott). Phelps legutóbb a londoni olimpián úszott húsz hónapja, nemrégiben jelentette be, hogy visszatér.

„Én magam vagyok önmagam legnagyobb kritikusa, tudom, miben kell javulnom. Mindez azonban nem változtat azon, hogy csodálatosan éreztem magam a vízben, nagyszerű volt újra versenyezni húsz hónap elteltével” – mondta Phelps a sajtóértekezleten.

Phelps és Lochte egymás mellett úszott, 50 méternél utóbbi érintette elsőnek a falat, s egy pillanatra átnézett a mellette lévő pályára Phelpshez. „Amikor láttam, hogy Mike ott van mellettem, majdnem elmosolyodtam” – mondta Lochte. „Azért, mert láttad, hogy vezetsz?” – évődött Phelps.

Phelps a 2009-es római világbajnokságon úszta a ma is érvényes világcsúcsot, a 49.82-t, igaz, azt még az akkor megengedett, úgynevezett csillogó dresszben, amely előnyt biztosított a mostani textilszereléssel szemben. Cseh László néhány napja 52.44-gyel nyerte a 100 méter pillangót a Budapest-bajnokságon. Phelps mostani ideje a negyedik legjobb a világon ebben az évben, Lochteé a második.

Phelps pénteken az 50 méteres gyorsúszásban versenyez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.