Magyar edző vezetheti Ausztria kirakatcsapatát

Nyártól Kovács Ferenc irányítja a meggyengülő Hypo Niederösterreich csapatát.

TK
2014. 04. 09. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Ferenc segédedzője volt a dán szakembernek, akinek mostantól kizárólag a 2016-os olimpiára készülő világbajnok brazil kézisekkel kell foglalkoznia.

A magyar szakember jártas az utánpótlás-nevelésben, ami egybecseng a klub céljaival: fiatal osztrák tehetségeket kell beépíteni a csapatba. A tréner 1999 óta dolgozik a Hypónál: ezalatt végig a klub második csapatát irányította és a felnőttcsapat aktuális edzőjének volt a segítője.

„Ez egy nagyon érdekes feladat, hogy fiatal játékosokkal érjünk el sikereket. Az a célunk, hogy a csapattal megtartsuk helyünket az európai kézilabdázás porondján” – mondta Kovács Ferenc, akinek segítője Martin Matuschkowitz lesz.

A Hypo NÖ klub válsága paradox módon azzal kezdődött, hogy Brazília válogatottja tavaly decemberben, Szerbiában világbajnoki címet nyert. A südstadti együttesben így egyik napról a másikra nyolc vb-aranyérmes ázsiója emelkedett az egekig, és ezt ők a lehető legrövidebb idő alatt ki is használták.

 

A két legkelendőbb klasszis, a kapus Barbara Arenhart és a jobbszélső Alexandra do Nascimento februárban aláírt a formálódó erdélyi sztárcsapathoz, a Nagybányához, ennek kapcsán azt is bejelentették, hogy a brazil szövetség és a Hypo együttműködése nyáron véget ér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.