Magyarország Ausztrália fölé nőtt Japánban

Legalábbis a pingpong-vb-n, Pótáék 3-1-re nyertek a csoportjukban. A férfiak viszont kétszer kikaptak, a románoktól, majd a franciáktól is.

2014. 04. 30. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokságon a 24 csapatos elitben – hivatalos elnevezéssel: bajnoki divízióban – női együttesünk a legjobb 12 közé szeretne bejutni, s ehhez hatos csoportjában értelemszerűen három riválisát meg kell előznie. Korábban 3-2-re verte az Egyesült Államokat, Tajvantól 3-2-re, Japántól 3-0-ra kikapott, szerdán pedig kötelező volt számára a győzelem a csoport leggyengébbje, Ausztrália ellen. Póta Georgina magabiztos győzelemmel kezdett, ám utána Madarász Dóra kikapott, így a harmadik párban Pergel Szandra vállaira elég nagy teher nehezedett. A Budaörs játékosa azonban elbírta, 3:0-ra nyert, Póta újabb győzelmével pedig csapatunk is felülkerekedett 3-1-re.

Téglás Péter szövetségi kapitány a meccs után posztolt a facebookon:

„Holnap ki-ki meccset játszunk a belorusz válogatottal. A győztes az 1-12. helyért, a vesztes a 13-20. helyért versenyez tovább. Legutóbbi alkalommal az Európa-bajnokságon találkoztunk velük az 5-6. helyért játszott mérkőzésen, ahol 3-0-ra sikerült nyerni, Gina ott megverte Pavlovichot, Petra (Lovas Petra - a szerk.) Privalovát, Dóri pedig Kuchukot. Petra most ugye otthonról drukkol nekünk.  Valószínű a Pavlovich, Privalova, Dubkova csapattal játszanak, a kérdés az, hogy a 2. és 3. embert hova írják. Én nem írom le, hogy milyen összeállításban játszunk, hátha nézik a facebook oldalam!\"

Az ugyancsak a bajnoki divízióban szereplő, s itt a bennmaradásért harcoló férficsapatunk korábban 3-0-ra kikapott a portugáloktól, majd kedden nagy bravúrral 3-2-re verte a görögöket. Szerdán a 3. fordulóban sajnos nem tudta megismételni az előző napi teljesítményét, 3-1-re alulmaradt a románokkal szemben. Egyetlen győzelmünket Kosiba Dániel jegyezte. Pázsy Ferenc szövetségi kapitány csapata szerdán este a franciáktól is kikapott 3-1-re (megint Kosiba szerezte az egyetlen győzelmünket), a csütörtöki záró fordulóban pedig a házigazda Japán ellen lép asztalhoz.

Eredmények, csoportkör, nők, B csoport, 4. forduló:

Magyarország–Ausztrália 3-1
Póta Georgina–Melissa Tapper 3:0 (7, 6, 8)
Madarász Dóra–Zhenhua Dederko 0:3 (-1, -9, -8)
Pergel Szandra–Michelle Beaumont 3:0 (6, 3, 3)
Póta–Dederko 3:0 (7, 6, 7)

Férfiak, C csoport, 3. forduló:

Románia–Magyarország 3-1
Andrei Filimon–Pattantyús Ádám 3:0 (9, 9, 8)
Ovidiu Ionescu–Jakab János 3:1 (6, -13, 5, 11)
Szőcs Hunor–Kosiba Dániel 0:3 (-5, -11, -9
Ionescu–Pattantyús 3:0 (6, 5, 10)

4. forduló:

FranciaországMagyarország 3-1
Emmanuel Lebesson–Pattantyús Ádám 3:0 (5, 4, 7)
Simon Gauzy–Kosiba Dániel 0:3 (-8, -9, -8)
Adrien Mattenet–Lakatos Tamás 3:0 (6, 3, 4)
Gauzy–Pattantyús 3:0 (10, 8, 7)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.