Már most ez a történelem legjobb Atléticója

Már most 88 pontnál tart az Atlético Madrid, többet gyűjtött, mint az 1996-os bajnok és kupagyőztes gárda.

Ch. Gáll András
2014. 04. 27. 21:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után hozza az egygólos, kiverekedett győzelmeket az Atlético Madrid, és egyre közelebb kerül a nagy álom megvalósításához. Jókora védelmi hiba kellett Raul García fejes góljához – de bement Guaita kapujába a labda. És már csak három forduló van hátra a bajnokság befejezéséig.

Undiano Mallenco játékvezető véletlenül letaposta Ricardo Costa lábát, mire a Valencia játékosa jól odébb lökte a bírót. Nagyon botrány nem lett a dologból, a játékvezető elnézést kért Ricardo Costától, aki viszont majdnem összeverekedett Diego Costával.

Ettől függetlenül már 88 pontnál tart az Atletí, és 11 éves fennállása során még sohasem szerzett ilyen sok pontot a csapat, még a duplázás évében, 1996-ban sem. Szóval már három fordulóval a bajnokság vége előtt is ez minden idők legjobb Atléticója.

A Barcelona gyászolja pénteken elhunyt egykori edzőjét, Tito Vilanovát. A gyász meglátszott a csapaton, 55 perc alatt kétgólos hátrányba került a Villarreal ellen a Madrigalban. Ám még innen is volt visszaút: két balszerencsés (vagy szerencsés, nézőpont kérdése) öngóllal egyenlített, majd egy nagyszerűen kijátszott Busquets, Fábregas, Messi akció végén a kicsi megszerezte a győztes gólt.

A meccs előtt egyperces gyászszünet volt, többen – Fábregas, Busquets, Iniesta – könnyeztek. S amikor Messi berúgta a győztes gólt, az argentin Titónak ajánlotta, az ég felé mutatott a két kezével.

Primera División, 36. forduló

Espanyol–Almería 2-1
G.: Stuani (42.), ill. Fran Vélez (69.), Suso (72.)

Valencia – Atlético Madrid 0-1
G.: Raul García (42.)

Athletic Bilbao – Sevilla 3-1
G.: Susaeta (5.), Muniain (54.), Ander Herrera (73.), ill. Gameiro (79.)
Susaeta szögletből gólt csavart a rövid sarokba

Villarreal–Barcelona 2-3
G.: Cani (45.), Trigueros (55.), ill. Gabriel (64., öngól), Musacchio (77., öngól), Messi (83.)

Az élcsoport: 1. Atlético Madrid 88 (35), 2. Barcelona 84 (35), 3. Real Madrid 82 (34)

A góllövőlista állása:

30 gól – Cristiano Ronaldo
27 – Diego Costa, Lionel Messi

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.