Mateos büntetőjével nyert a Fradi

A Ferencváros 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia csapata ellen, míg a Videoton ikszelt a Pápával szombaton.

MNO-Ch. G. A.
2014. 04. 12. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencváros–Puskás Akadémia FC 1-0
Puskás Ferenc Stadion, 5 000 néző. Jv.: Erdős
G.: Mateos (66., 11-esből) 
Kiállítva: Tamás (62.), Szekeres (93.)

Az első félidőben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, ezzel együtt a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, a zöld-fehérek pedig csak kapusuk, Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően nem kerültek hátrányba. A fordulást követően a 62. percben Leonardo harcolt ki büntetőt és egy kiállítást az FTC-nek, a 11-est pedig Mateos értékesítette. Az emberelőnyben futballozó fővárosiak ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket, a felcsútiaknak pedig már nem maradt erejük az egyenlítésre. A Puskás Akadémia csapata végül kilenc emberrel fejezte be az összecsapást, miután – Tamás leküldését követően – az utolsó emberként szabálytalankodó Szekerest is kiállította a játékvezető.

Kétszer is vezetett, de végül 2-2-es döntetlent ért el a Pápa a Videoton otthonában. A hazai közönség végigfütyülte a meccset.

A találkozó elején a hazaiak alakítottak ki helyzeteket, majd a tizedik percben a Pápa az első támadásából gólt szerzett. Ez jelentősen megváltoztatta a játék képét: a vendégek többet birtokolták a labdát, a Videoton csak szenvedett.

Fordulás után a hazaiak léptek fel támadólag, sikerült is egyenlíteniük. Nem sokáig volt azonban döntetlen, mert egy szögletet követően Maric ismét vezetéshez juttatta a pápaiakat, hogy aztán néhány perccel később Álvarez egy szép támadás végén újfent egyenlítsen. A Videoton sokat támadott a hátralévő időben, de a Pápának is akadt még helyzete.

A székesfehérvári csapat november 8. óta nem nyert hazai pályán bajnoki mérkőzést.

Mezőkövesd–Paks 2-2
Mezőkövesd, 1 500 néző. Jv.: Farkas Á.
G.:  Bognár (4.), Menougong (29.), ill. Windecker (47,), Simon (50.)

A második félidő elején kétgólos hátrányt ledolgozva a Paks 2-2-es döntetlent ért el Mezőkövesden.

A forduló kiesési rangadóján mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna mindhárom pontra, az első félidőben azonban csak a Mezőkövesd használta ki a lehetőségeit, az elsőt rögtön a találkozó elején.

A fordulást követően öt perc alatt kiegyenlített a Paks. Több helyzetet dolgoztak ki a vendégek, a Mezőkövesd játéka kapkodóvá vált. A folytatásban, bár mindkét csapatnak volt lehetősége, újabb gól nem született, így maradt a döntetlen.

A paksiak immáron 17 mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban.

G.: Elek Á. (57.)

A Diósgyőr saját stadionjában Elek Ákos fejesgóljával 1-0-ra nyert a sereghajtó Kaposvár ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.