Még 20 ezer szék hiányzik, de lesz nyitómeccs

Az első mérkőzésre május elsején kerül sor, amikor is a létesítményben dolgozókból álló csapatok találkoznak.

TK
2014. 04. 16. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első mérkőzésre május elsején kerül sor, amikor is a létesítményben dolgozókból álló csapatok találkoznak, erre 10 ezer nézőt várnak. Május 10-én a Corinthians jelenlegi és korábbi játékosai csapnak össze, akkor 20 ezren lehetnek jelen a lelátón.

Május 17-én a Figueirense elleni bajnokit játsszák majd az Itaqueraóban, és tervben van még egy bajnoki összecsapás egy héttel később.

A csaknem 70 ezer férőhelyes stadiont tavaly év végére kellett volna átadni, ám még mintegy 20 ezer széket kell felszerelni. Ebben az arénában rendezik a vb nyitómeccsét a házigazda brazilok és a horvátok között, valamint további öt mérkőzést.

Az Itaquerao mellett a cuiabai és a curitibai stadion sincs még készen, míg a többi helyszínen az aréna ugyan elkészült, ám a környékükön infrastrukturális beruházásokat kell befejezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.