Még sohasem játszott ilyen pocsékul a United

A manchesteri 1-1-gyel Moyes és Guardiola is elégedett, a visszavágón a Unitednek gólt kellene rúgnia a Bayernnek.

2014. 04. 01. 23:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki végigkíséri a Manchester United vergődését a 2013–14-es idényben, az úgy látja, a csapat kitett magáért kedd este a Bayern München ellen. A Bajnokok Ligája címvédője, a világ pillanatnyilag valószínűleg legerősebb csapata ellen az 1-1 jó eredmény, a Vörös Ördögök fegyelmezetten, eltökélten futballoztak.

A nyers statisztikai mutatók mégsem támasztják alá ezt a véleményt. A United csupán a játékidő 26 százalékában birtokolta a labdát, s a passzainak csupán a 67 százaléka volt pontos. Mindkét adat az eddigi leggyengébb a United BL-története során – legalábbis a 2005–2006-os idény óta, amióta eme mutatókat nyilvántartják.

Mindez másfelől a Bayern erejét mutatja. A müncheniek mindenkire képesek ráerőltetni az akaratukat, s mindenkit képesek hibára késztetni.

A meccsen Vidics szerzett vezetést a Unitednak, Rooney szögletét fejelte be szépen, hátrafelé mozogva.

A Bayern egyenlítő gólja pedig egyenesen élményszámba ment, tankönyvbe illik. Rafinha beadását Mandzukics fejelte vissza, Schweinsteiger dropból vágta a labdát a léc alá.

A visszavágóra az 1-1 a Bayernnek kedvez, hiszen a Unitednek mindenképpen gólt kellene rúgnia. A németek azonban biztosan nem számíthatnak a besárgult Martínezre és a kiállított Schweinsteigerre sem.

Az edzők persze azon melegében az érzéseikre hagyatkozva értékeltek.

David Moyes (Manchester United): „Kimondottan jól futballoztunk, ami örömre ad okot, de kicsit csalódottak vagyunk a bekapott gól miatt. Eltökéltek voltunk, hogy jól teljesítsünk, a játékosaink saját bőrükön tapasztalhatták, mennyire jó ellenféllel találkoztak. Tudjuk, hogy gólt kell rúgnunk a visszavágón. Ez kell vezéreljen bennünket. De azt is tudjuk, megteremtettük az esélyt magunknak a továbbjutásra.”

Pep Guardiola (Bayern München): „Kimondottan elégedett vagyok. A Manchester United a világ egyik legjobb csapata. Idegenben gólt szereztünk, ami nagyon fontos, s nem panaszkodhatunk a szerencsére, mert Welbeck és  Rooney is kihagyott egy nagy helyzetet. Nehéz lett volna kivédekezni azt a helyzetet, amiből gólt kaptunk. Az 1-1- veszélyes eredmény, de még 2-1-es sikerrel sem mehetnénk biztosra. Igyekszünk megnyerni a visszavágót, s meggyőződésem, hogy képesek vagyunk erre. Bízom a játékosaimban, s remélem, a szurkolóink legalább annyi erőt adnak nekünk, mint amennyit a manhesteriek adtak az övéiknek.”

Arjen Robben: „Jó kis meccs volt. A United a védekezésre helyezte a hangsúlyt, s csak a kontrákra épített. Az 1-1 jó eredmény, különösen az után, hogy hátrányba kerültünk. De lehet rá építeni, a jövő héten igyekszünk befejezni a munkát.”

Toni Kroos: „Kemény meccs volt. Végig mi uraltuk a játékot, de a United szüntelenül a sarkunkban volt. Tíz emberrel védekeztek, és veszélyes kontráik voltak. Járattuk a labdát, hogy rést találjunk, mindenképpen megérdemeltük az egyenlítő gólt, s így az eredmény megfelelő ránk nézve. Jó eséllyel várjuk a visszavágót.”

Nemanja Vidics: „Kemény mérkőzés volt. Az 1-0 számunkra jó eredmény volt, jól álluk a sarat, stabilak voltunk, de az egyetlen hibánkat megbüntették. A Bayernnek hazai pályán sok tere lesz, jó formában kell maradnunk. Okozhatunk kellemetlenséget.”

FC Barcelona (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (0-0)
Gól: Neymar (71.), illetve Diego (56.)

Manchester United (angol) – Bayern München (német) 1-1 (0-0)
Gól: Vidics (58.), illetve Schweinsteiger (66.)
Kiállítva: Schweinsteiger (90.)

Szerdán játsszák (előzetesünket itt olvashatja):
Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea (angol) 20.45
Real Madrid (spanyol) – Borussia Dortmund (német) 20.45

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.