Megjárta a világ legjobb magasugrója

Bohdan Bondarenko szerint tudnunk kell kinevetni magunkat, és semmit sem szabad túlzottan komolyan vennünk.

2014. 04. 08. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjaink legjobb magasugrója, az ukrán Bohdan Bondarenko tavaly a lausanne-i Gyémánt Liga-versenyen  1994 óta nem látott eredménnyel, 2,41 méterrel nyert, majd ugyanennyivel győzött a moszkvai világbajnokságon is. Mindkétszer megrohamozta a kubai Javier Sotomayor 1993-as keltezésű, 2,45-ös világcsúcsát  – mi több, a svájci viadalon egy sikertelen kísérlet után 2,46-ra emeltetett –, s ugyan stílszerűen legyen mondva, ekkor már neki is magasan volt a léc, nem reménytelen, hogy megdöntse a kubai fenomén rekordját. Főleg ha azt nézzük, hogy az idén 24 éves Bondarenkónak 2012-ben még csak 231 volt a legjobbja!

Hősünk jelenleg a Dél-afrikai Köztársaságban, Potchefstroomban tréningezik, elmondása szerint remek körülmények között, s a Facebook-oldalán több fotóval illusztrálta, hogy a szabadidejét is kellemesen tölti: az egyik képen egy oroszlánkölyköt tart a kezében, egy másikon zsiráfot simogat. S most egy videót is feltöltött az egyik tréningjéről, amelyen viszont megjárta, hatalmasat esett elrugaszkodás közben, esőben. Szöges cipő nélkül, mert akkor még valójában csak melegített. Szerencséjére megúszta sérülés nélkül, a felvételhez pedig azt fűzte hozzá kommentárként, hogy  ha úgy adódik, tudnunk kell kinevetni magunkat, és semmit sem szabad komolyan vennünk.

Íme az eset:

Itt pedig a bizonyíték arra, hogy Bohdan Bondarenko – aki május 11-én Tokióban kezdi a szabadtéri szezont – azért tud nagyot ugrani, 241 centit is:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.