Megtört a jég: Babos nyolc vereség után nyert

A monterreyi, 500 ezer dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna nyitókörében hazai versenyzőt vert.

2014. 04. 01. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első számú teniszezőnk, a világranglistán jelenleg 108. helyen álló Babos Tímea februárban a Fed-kupa budapesti tornáján remekül játszott, a románok elleni találkozón életében először vert Top10-es játékost – a rangsorban már ötödik Simona Halepet 1:6, 7:5, 6:3-ra győzte le –, a WTA-tornákon azonban valósággal átok ült rajta. Kezdődött minden azzal, hogy idei első megmérettetésén, a kínai Sencsenben betegség miatt fel kellett adnia a meccsét, majd a világot járva további hét tornán esett ki az első fordulóban, vagy a selejtező nyitókörében. Legutóbb két hete Miamiban az ottani 5,4 millió dollár összdíjazású kemény pályás torna selejtezőjének első fordulójában a világranglistán 120. thailföldi Luksika Kumkhum bánt el vele (2:6, 4:6).

Ám végre vége 20 éves versenyzőnk peches sorozatának, a mexikói Monterreyben zajló, 500 ezer dollár összdíjazású kemény pályás tenisztorna nyitókörében ötvenöt perc alatt  6:1, 6:2-re kiütötte a hazai közönség előtt szereplő Ximena Hermosót. Őt persze már illő is volt elkalapálni, hiszen csak 454. a világranglistán.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtört a jég! Nagyon sokat dolgozunk Thomasszal nap mint nap, és úgy érzem, hogy alakul a játékom. Nyilván a sok vesztes meccs után nehezebb kiállni a pályára és hinni magamban, de megteszek mindent, hogy jobb legyek. Örülök, hogy a mostani győzelemmel kapok egy újabb esélyt” – nyilatkozta a honlapján Babos Tímea, aki február óta új edzővel, a monacói Thomas Drouet-val dolgozik.

Babos következő ellenfele Date-Krumm Kimiko lesz, a 43 éves japán legenda ugyanis 7:5, 6:2-re diadalmaskodott az első helyen kiemelt, nemrég Indian Wellsben tornagyőztes Flavia Pennetta ellen. Pedig a világranglista 12. helyén álló olasz klasszis az első szettben még 5:3-ra vezetett Honfitársunk és Date-Krumm Kimiko korábban kétszer találkozott egyesben. A 2012-es szezonban a kuangcsoui verseny döntőjében a japán versenyző 6:3, 6:3-ra nyert, Koppenhágában viszont Babos kerekedett felül 1:6, 7:6, 7:5-re. Date-Krumm jelenleg a 98. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként negyedik volt 1995. november 13-án. Karrierje során nyolc WTA-versenyt nyert egyesben.

Babos eddig egy WTA-tornán diadalmaskodott, 2012-ben éppen Monterreyben, ahol tavaly párosban végzett az első helyen – éppen Date-Krumm oldalán!

Babos Tímea párosban most a fehérorosz Olga Govorcovával alkot egy duót, és a Kristina Mladenovic, Alekszandra Panova francia, orosz kettős ellen lépnek pályára az első fordulóban. A „mieinket” az első helyen emelték ki Mexikóban! Babos a 33., míg Govorcova a 62. helyen áll párosban a legfrissebb világranglistán; Mladenovic a 17., Panova azonban csak a 132. S ha egyesben idén eddig nem is ment Babosnak, párosban a sydneyi versenyt a cseh Lucie Safárová oldalán megnyerte, a döntőben a világelső Sara Errani, Roberta Vinci olasz duót verve!

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.