Megvan a Formula–1 12. csapatának a neve

Haas Formula néven indul majd a Formula–1-ben az autós gyorsasági sorozat új, amerikai csapata.

TK
2014. 04. 14. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernie Ecclestone, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember a hónap elején, a Bahreini Nagydíj helyszínén beszélt arról, hogy az amerikai NASCAR-sorozatban szereplő egyik együttes alapítója, Gene Haas az F1-ben is indíthatna egy istállót.

Ugyanezt erősítette meg hétfőn sajtótájékoztatón maga Haas, hozzátéve: a következő egy hónapban eldől, hogy már jövőre vagy csak 2016-ban kapcsolódik-e be csapata az F1-be. A legfontosabb kérdés most az, hogy milyen gyorsan lehet motorszállítót találni, illetve, hogy milyen lenne az autó. Az olasz Dallara állítólag „készen áll” arra, hogy megtervezze a kocsit, de ha szűkös az idő, akkor csak 2016-ban debütál az új csapat a Formula–1-ben.

A jelenlegi szabályok szerint legfeljebb 13 istálló állhat rajthoz az F1-es világbajnokságon. Most 11 gárda szerepel a mezőnyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.