Megvan az utazó keret a vb-re

A hokisok kapitánya kijelölte a csapatot, Vas Márton, ha később is, mindenképpen csatlakozik, Nagy Gergő játéka kérdéses.

2014. 04. 13. 21:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szlovénia ellen 4-0-ra elvesztett mérkőzés után Rich Chernomaz azon nyomban nem fedte fel a lapjait, úgy fogalmazott, 97 százalékban megvan a keret, de a segítőivel, Diego Scandellával és Majoros Gergellyel még egyszer mindent át kell beszélniük. Az eszmecsere után ígéretéhez híven kihirdette az utazó csapatot.

Az eddigi bő keretből kikerült Gőz Balázs, Nemes Benjámin és Németh Attila, így összesen 22 játékos (3 kapus és 19 mezőnyjátékos) indul el hétfő este Isztambulon át Szöulba.

Érdekesség, hogy bennmaradt a szűk keretben is Gröschl Tamás, aki legutóbb éppen hat éve, a szapporói feljutáskor volt csapattag. Rá, akárcsak Mihály Árpádra, védőként számít a kapitány.

A világbajnokságra 2 kapus és 20 mezőnyjátékos nevezhető, ám sérülés esetén a kapuscsere engedélyezett. A nagy távolság miatt a magyar csapat mindhárom kapusát elviszi Dél-Koreába.

Budapestről azért csak 19 mezőnyjátékos utazik, mert Vas Márton, amint lehet, csatlakozik a többiekhez. Jelenleg még a német harmadosztályban a feljutásért küzdő Frankfurtban (egyébként ennél a klubnál dolgozik Chernomaz is) érdekelt, ahogy eldől az együttes dolga, Vas Márton máris repülőre száll. A kapitány úgy fogalmazott, legkésőbb a Szlovénia elleni harmadik mérkőzésen már biztosan pályára léphet, de remélhetőleg még hamarabb is.

Nagy Gergely a másik bizonytalan csapattag. Rá is számítana Chernomaz, ám az ő vb-szereplése még kérdéses, mivel amerikai klubcsapata, a Quad City Mallards versenyben van a CHL rájátszásában, sőt jelenleg 3-2-re vezet a négy győzelemig tartó párharcában. Amennyiben a Quad City továbbjut, Nagy Gergő nem vesz részt a vb-n, ha viszont kiesik a Mallards, Nagy Gergő Chicagóból máris Koreába repül.

Kapusok:
Hetényi Zoltán (Fehérvár)
Rajna Miklós (Fehérvár)
Sevela Peter (Dunaújváros)
Védők:
Gröschl Tamás (Dunaújváros)
Hüffner Adrián (Dunaújváros)
Mihály Árpád (Fehérvár)
Orbán Attila (Fehérvár)
Pozsgai Tamás (Fehérvár)
Szirányi Bence (Fehérvár)
Tokaji Viktor (Fehérvár)
Varga Arnold (Fehérvár)
Vas Márton (Löwen Frankfurt)
Támadók:
Azari Zsolt (Dunaújváros)
Bartalis István (Troja/Ljungby)
Benk András (Fehérvár)
Hári János (HIFK)
Kóger Dániel (Elmira Jackals)
Kovács Csaba (Fehérvár)
Magosi Bálint (Fehérvár)
Nagy Gergő (Quad City Mallards)
Nagy Krisztián (El Paso Rhinos)
Sebők Balázs (Karpat Oulu)
Sofron István (Krefeld Pinguine))
Vas János (Rouen)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.