Megvan Székelyföld válogatottjának első ellenfele

Székelyföld válogatottjának első szövetségi kapitánya is megvan, Jakab Zoltán személyében.

TK
2014. 04. 28. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Wenczel Kristóf sportjogász kezdeményezésére a Székelyföld Labdarúgó Egyesületet januárban felvette az N.F.-Board, amelyet a nem FIFA-tag labdarúgó-válogatottak alkotnak. A Székelyföld válogatottjának létrehozása még folyamatban van, de két dolog biztos: május 31-én játssza első hivatalos mérkőzését a Himalája ellen, továbbá tagja az idei világbajnokság mezőnyének is – írja a kolozsvári portál.

Az N.F.-Board labdarúgótornája a VIVA-világbajnokság, amelyet eddig ötször rendeztek meg. Az első vb-t Lappföld nyerte, majd Padánia uralma következett: az észak-olaszországi régió egymás után háromszor nyert. Legutóbb Kurdisztán lett első, a döntőben 2-1-re legyőzte Észak-Ciprus válogatottját.

Az idei vb helyszíne egyelőre nem ismert, ugyanakkor a pontos dátuma sem, ez május 20-án fog kiderülni, amikor az N.F.-Board sajtótájékoztatót tart. Több mint valószínű, hogy Finnországban lesz a tíznapos torna, tizenhat csapattal.

A Székelyföld válogatottjának első szövetségi kapitánya is megvan, Jakab Zoltán személyében, aki jelen pillanatban a Futsal Klub Székelyudvarhely jelenlegi edzője, ám van nagypályás tapasztalata is. Székelyföld válogatottja természetesen a székely színeket fogja használni, a költségeket pedig mezek, illetve más ajándéktárgyak eladásából szeretnék fedezni – írja a Főtér.ro.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.