Mesés Liverpool, csodás Suárez: alakul az arany!

Egyszerűen nem tud hibázni a Liverpool, vasárnap a Norwich City otthonából hozta el a három pontot.

Ch. Gáll András
2014. 04. 20. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halomra döntötte a rekordokat a Liverpool a Carrow Roadon. Először is megszakítás nélkül tizenegyedik győzelmét aratta, másodszor pedig Luis Suárez berúgta harmincadik gólját, ennyit egyetlen Liverpool-játékos sem szerzett egy bajnoki szezonban, sőt, idén egyetlen topbajnokságban (angol, német, spanyol, olasz, francia) sem értek el ennyit. Suárez a hetedik játékos a PL történetében, aki elérte egy szezonban a 30 gólos határt.

A 2-3 nehezen született meg. Henderson és Sturridge nem játszhatott – előbbi három meccsre szóló eltiltása, utóbbi sérülése miatt –, azért Allen és Lucas Leiva került be a kezdőbe. A Mersey-partiak elsöprő lendülettel kezdtek, s a 11. percre 2-0-s előnyt szereztek Raheem Sterling és Suárez góljával. A Mignolet által kipaskolt labdát Hooper berúgta, ezzel 1-2 lett az állás, de labdaszerzést követően Sterling visszaállította a kétgólos különbséget. A végén Snodgrass fejes gólja már csak a szépítéshez volt elegendő.

A győzelemmel a Liverpool előnye ötpontosra nőtt a Sunderlandtől vereséget szenvedő Chelsea-vel szemben, de a 36. fordulóban José Mourinho egylete látogat az Anfieldre. Nincs baj, ha győznek a Kékek, akkor is marad még 2 pontnyi előny, viszont ha a Manchester City valamennyi elmaradt meccsét megnyeri, akkor pontszámban befoghatja a Vörösöket. Úgyhogy maradt még izgalom bőséggel.

Premier League, 35. forduló

Norwich City–Liverpool 2-3
G.: Hooper (54.), Snodgrass (83.), ill. Sterling (4., 62.), Suárez (11.)

Hull City–Arsenal 0-3
G.: Ramsey (31.), Podolski (45., 54.)

Élcsoport: 1. Liverpool 80 pont (35), 2. Chelsea 75 (35), Manchester City 71 (33), 4. Arsenal 70 (35).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.