Mourinho biztos Diego Costa megszerzésében

A Chelsea telhetetlen, Bale-t kéri Hazard-ért cserébe. Megkezdődött a mocorgás az átigazolási piacon.

2014. 04. 16. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho magabiztosan állítja, hogy Diego Costa a nyáron a Chelsea-nél folytatja. Mindezt Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője kijelentésére alapozza, aki azt állítja, ő nem áll a csatár karrierjének az útjában, mint ahogy azt Radamel Falcao esetében sem tette – a kolumbiai gólgyáros múlt nyáron az Atléticótól a Monacóhoz igazolt mesés szerződés fejében.

Az mindenesetre biztos, hogy a Chelsea minden követ megmozgat a Brazíliából honosított spanyol válogatott csatár megszerzéséért. Mourinhonak égető szüksége van egy gólerős támadóra, miként arról egy kiszivárgott, kínos videó is árulkodik, amelyen a „Happy One” arról beszélt, Eto’ót leszámítva nincs góllövője, de a kameruni csatár is már idős, 32 éves, de ki tudja, talán 35 Az ügylet pikantériája, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Chelsea éppen az Atlético Madriddal találkozik.

A legfrissebb pletyka szerint a Chelsea viszont hajlandó elengedni Eden Hazard-t a Real Madridhoz – csak éppen Gareth Bale-t kéri cserébe. Az a gyanúnk, az üzlet ebben a formában nem jön létre. A londoniak ezzel a feltétellel sokkal inkább azt üzenik a Fehéreknek, hogy hagyjanak fel a belga klasszis kerülgetésével.

Diego Costa mellett talán Marco Reus a legkelendőbb portéka piacon. A Dortmund villámgyors, szőke támadójáért állítólag a Barcelona és a Manchester United is bejelentkezett, az ára is közismert: 35 millió euró. A Barcához edzőjével, Jürgen Klopp-pal együtt mehetne – csakhogy a katalánok a jelenlegi állapotok szerint egy évre ki vannak zárva az átigazolásokból. A United érdeklődése ezért komolyabbnak tűnik, az angol megfigyelők személyesen tekintették meg a hét végén a Dortmund – Bayern München rangadót. Aligha távoztak csalódottan.

A Manchester United Luke Shaw-ra is kivetette a hálóját. A Southampton védőjének felettébb borsos az ára, 30 millió font, de hát a Vörös Ördögöknek égető szükségük van megbízható belső védőre. Vidic a nyáron távozik, Rio Ferdinand fölött pedig szép lassan eljár az idő.

Az angol bajnoki cím várományosa, a Liverpool a Leverkusen két ifjú tehetségét, Julian Brandtot és Szon Hungmint, valamint – a francia piacon mindig jól értesült Arsenallal egyetemben – a Lille 18 éves reménységét, Divock Origit kerülgeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.