Mourinho emlékezetes futásai

Ha beüt a katarzis, futni kell. José Mourinho nem tudja és nem is akarja visszafogni magát. Videó-összeállítás.

2014. 04. 28. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho 2003-ban tette le a névjegyét a világ labdarúgásának színpadán, amikor a Portóval megnyerte az UEFA-kupát, a személyisége azonban igazán akkor tárulkozott ki, amikor a következő idényben, immár a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntőben a Porto óriási meglepetésre kiverte a Manchester United ellen. A 90. percben Benni McCarthy szabadrúgását Tim Howard csak kiütni tudta, érkezett Costinha, s berúgta a továbbjutást érő gólt. Mourinho felpattant a piros téglás kispadról, s nyargalt, ahogy a lába bírta

A következő emlékezetes performance-ra 2010-ig kellett várni, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjében a milánói 3-1 után a Camp Noúban az 1-0-s vereség is döntőbe jutást ért az Internazionalének az akkoriban verhetetlennek hitt Barcelona ellen. A lefújás után Mourinhót nem lehetett megfékezni.

A következő jelenet inkább csak egy tréfa 2011 őszén a Real Madrid–Valencia meccsről, amikor Mourinho az ünneplés különös módját választotta, rövid kocogás után Callajón nyakába ugrott.

Ezen a tavaszon, úgy tűnik, Mourinho tele van fölös energiával. Három hete is futott már egyet, amikor Demba Ba begyötörte a PSG ellen BL-elődöntőt értő találatot.

Végül a legfrissebb futás az Anfield Roadon, amikor Willian találata bebiztosította a Chelsea Liverpool feletti győzelmét (1:24-től).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.