MTK-albérlet: két évig az Albert-stadionban?

Két-három év leforgása alatt kistafírozzák az MTK-t: új stadion épül, és a Csömöri úti sporttelep is megújul.

Ch. Gáll András
2014. 04. 24. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Út a kék-fehér csodához az elnevezése annak a projektnek (és DVD-nek), amely az MTK 2020-ig szóló, finoman fogalmazva is nagyra törő terveit tartalmazza, s amelyet Deutsch Tamás klubelnök ismertetett tegnap a sajtó képviselőivel. Az egyesület az elkövetkező hat évben összesen 6,5 milliárd forintot tervez sportlétesítményeinek fejlesztésére fordítani. Ennek közel a 90 százaléka, 5 milliárd 866 millió forint lesz költségvetési pénz, a többi pedig saját forrás. A költségvetési összegből 1 milliárd 16 milliót kap az MTK a Magyar Labdarúgó Szövetség stadionrekonstrukciós keretéből, a további 4 milliárd 850 millióhoz az egyesületi létesítmény-fejlesztési forrásból jut hozzá.

Fotó: Zádor Péter

2016 őszére készül el az új, ötezer férőhelyes Hidegkuti Stadion, amely a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad. Megújul a zuglói Lantos Mihály Sporttelep, ahol idén szeptemberben kezdi meg működését a Brüll Alfréd Akadémia. Már folyik a városmajori sportlétesítmények felújítása, ahol egy strandsport-központot alakítanak ki, és fejlesztik a klub két vízi bázisát is.

Arról még nem született döntés, hogy a stadionépítés két idénye alatt hol szerepel az NB I-es futballcsapat – szeptemberben megtörténik ugyanis az első kapavágás –, de nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy kitaláljuk, mely létesítmények jöhetnek szóba „albérletként”. Ezzel kapcsolatban Deutsch felhívta a figyelmet: 1945 és 1947 között, a földig bombázott Hungária körúti stadion helyett az Üllői úton vívta meccseit a kék-fehér gárda...

Hogy melyikre esik a választás a Vasas, az Újpest, a Ferencváros és a Bp. Honvéd közül, az most még rejtély, az elnök ígérete szerint a szurkolók véleménye alapján döntik el. A leendő stadion mellett épül majd föl az MTK új klubháza és egy néhány száz fő befogadóképességű sportcsarnok is, illetve megnyílik majd a klub múzeuma és egy MTK-shop. Az elnök tájékoztatása szerint a napokban dőlt el, hogy az MTK lett a BKV Előre Sport utcai pályájának bérlője, így ez a terület szintén a labdarúgó-utánpótlásközpont részévé válik. Fontos információ: az MTK rendezte valamennyi saját (130 millió forint), valamint a beolvadó BSE (658 millió) adósságát, és jelenleg senkinek sem tartozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.