Negyven év után újra az ígéret földjén az Atlético

Komolyan kell venni az Atléticót, bejutott a BL elődöntőjébe, miként a bekapott góltól felébredő Bayern is.

Ch. Gáll András
2014. 04. 09. 22:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik arra számítottak, hogy Lionel Messi lesz az Atlético Madrid–Barcelona BL-negyeddöntő hőse, azoknak ki kell cserélniük a négyszeres aranylabdás argentin nevét Kokéval. Az Atlético fiatal zsenije az 5. percben rúgott góllal kiejtette a katalánokat, habár ha 0-0 maradt volna az eredmény, akkor is a fővárosiak jutottak volna a négy közé, mivel az első meccsen a Nou Campban 1-1-et játszottak a spanyol bajnokkal.

David Villa, a Barca korábbi csatára két kapufát is rúgott, úgyhogy teljesen megérdemelt a piros-fehérek továbbjutása. Még egy büntető is járt volna a házigazdának, de azt Howard Webb játékvezető nem fújta be. Pedig az Atlético gólzsákja, a sérült Diego Costa nélkül játszott

Az Atlético 40 év után jutott el újra a legrangosabb európai sorozat elődöntőjébe, s hogy ez így történhetett, az Diego Simeone érdeme. Az argentin mester nagyon jól összerakta a „matracosokat”, akik a Primera División tabelláját is vezetik.

„Ilyen szurkolótábor mellett lehetetlen elveszíteni a mérkőzést – mondta Koke, az 55 ezer néző előtt bókolva. – Két tökéletes meccset játszottunk, megérdemeltük a továbbjutást.”

Andrés Iniesta 500. mérkőzését játszotta a Barcelona színeiben. De nem végig „Meglepett, hogy lecserélt a míster” – vallotta be a Barca középpályása.

„El kell ismernünk, hogy ez óriási kudarc” – vallotta be Tata Martino, a Barca edzője. A katalánok sorozatban hatszor jutottak el az elődöntőig, hetedszer már nem sikerült. Hogy miért nem, az nagyrészt Messi számlájára írandó. Az argentin végig észrevehetetlen volt, alig futott többet, mint Pinto kapus

A barcelonai Sport főcíme sokatmondó: „Vége a Barca európai álmának.” Könnyen lehet, hogy nem csak annak

A Kicker címe: „Továbbjutott a Bayern, sokkolták a Barcelonát.”

Az Allianz Arenában 69 másodpercig forgott veszélyben a címvédő Bayern München továbbjutása a Manchester United ellen. A bajorok az 57. percben kaptak egy gólt Patrice Evra bődületes lövése nyomán, a labda a lécről vágódott Manuel Neuer hálójába. A középkezdés után azonnal egyenlített Mario Mandzukic (fejjel), majd Thomas Müller, végül Arjen Robben szerzett gólt, beállítva a 3-1-es végeredményt, és az összesítésben 4-2-es kvalifikációt.

Egy órán át csalta a futballt a német bajnok, lassú fordulatszámon poroszkáltak Kroosék, meglátszott az eltiltott Schweinsteiger és Javier Martínez hiánya. Uli Hoeness, az adócsalás miatt börtönbüntetésre ítélt klubvezér viszont ott ült, majd lelkendezett a lelátón. A meccs embere a gólt és gólpasszt jegyző Arjen Robben volt.

Az elődöntő sorsolása pénteken lesz Nyonban, az UEFA székhelyén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.