Nem született rekord

A csúcsnézőszámot hozó gyorsulási autós és motoros országos bajnoki futamon elmaradtak Kohári Zoltán várt rekordjai.

MNO
2014. 04. 01. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Román és osztrák győzelem született a több száz indulós sebességfesztiválon.

Az autósok kategóriától független döntőjét a nagyváradi Gheorge Pop nyerte Porschével, több mint 300 km/h-s végsebességgel. A legjobb időt Zsákai Olivér, a hölgyeknél az abszolút hetedik Lovas Mercédesz érte el.

A motorosoknál az osztrák Thomas Mayerl győzött.

„Teljesen új a gép, minden új benne – mondta a Dragaccsal kapcsolatban, Kohári Zoltán, a Dragracing.hu tulajdonosa. – Felét se nyomtuk le annak, amit a motor tud. Még mindig bejáratos a motor. Két-három futam szükséges ahhoz, hogy ne tegyük tönkre azt a munkát, amit egész télen felépítettünk. Minden tekintetben elégedett vagyok a rendezvénnyel. A következő versenyen el szeretnénk érni a 400 km/h sebessége. Elutazunk Németországba és Angliába, ott pedig legalább a harmadik helyet meg akarjuk szerezni.”

„Be kell járatni az autót, pont ugyanúgy, mint egy utcai autót. Ebben az esetben azonban három-négy futam elég a bejáratáshoz. Az autóban metanol üzemanyagot használunk, ami egyben a hűtést is szolgálja – mondta Szentesi István, Kohári csapatának vezetője. – Semmilyen autó nem biztonságos, így a lehető legtöbbet megteszünk a biztonság érdekében. Ilyenkor nemcsak a sofőr van veszélyben, hanem a közönség is.”

„Sok mindent kicseréltem az autóban, a motort és a váltót is, így már eléri az 1200 lóerőt. Sok versenyző jött Romániából, mert közel van a határ” – válaszolt a riporter kérdésére Gherorghe Popp, a Superfinal győztese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.