Nyeregben a City, ha már csak nyer, ő a bajnok

Zsebében érezhette a Premier League aranyérmét a Liverpool, de a Chelsea kikaparta a gesztenyét – a Citynek.

Ch. Gáll András
2014. 04. 27. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen abban a tudatban kezdték a Manchester City játékosai vendégszereplésüket a Selhurst Parkban, hogy a Chelsea 2-0-ra győzött az Anfield Roadon. Ezzel megnyílt az út az aranyérem felé a Citynek, ugyanis ha valamennyi hátralévő meccsét megnyeri, akkor jobb gólkülönbségével ő lesz a bajnok – ugyanis pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, nem pedig az egymás elleni eredmény vagy a több győzelem. (Nota bene: az egymás elleni eredmény egál, ugyanis ősszel Manchesterben a City nyert 2-1-re, nemrégiben pedig Liverpoolban a Vörösök 3-2-re.)

A Liverpool–Chelsea mérkőzés után Brendan Rodgers, a vesztesek menedzsere nehezen tudta leplezni csalódottságát: „Világos, hogy mi voltunk a jobb csapat, de a Chelsea győzött, és ehhez gratulálok. Képtelenek voltunk áttörni a védelmüket. Nem is egy buszt parkoltak le a tizenhatosukon, hanem kettőt!”

Az aranyéremért még harcban álló három csapat hátralévő ellenfelei (az utolsó fordulóban, május 11-én valamennyi mérkőzés egy időben, 16 órakor kezdődik):

Liverpool: Crystal Palace (i), Newcastle (o)

Chelsea: Norwich City (o), Cardiff City (i)

Manchester City: Everton (i), Aston Villa (o), West Ham United (o)

Az alsóházban a Sunderland újabb győzelmével kitört a három kieső közül, s még egy elmaradt meccse is van. A Fekete Macskák hőse egy 21 éves fiú, Connor Wickham, aki az idény jelentős részében kölcsön volt adva a championshipbe, de most az utolsó három meccsen öt gólt szerzett – és nem akárki ellen. A Manchester Citynek kettőt vágott, a Chelsea-nek egyet, most pedig a Cardiff Citynek kettőt fejelt, s a tizenegyesnél is őt vágták fel. A Sunderland egyébként 4-0-s győzelmével a Cardiffet lenyomta az utolsó helyre. Odalent így fest a helyzet:

Az alsóház: 17. Sunderland 32 pont (35), 18. Norwich City 32 (36), 19. Fulham 31 (36), 20. Cardiff City 30 (36).

Premier League, 36. forduló

Crystal Palace – Manchester City 0-2
G.: Dzeko (4.), Yaya Touré (43.)

Sunderland – Cardiff City 4-0
G.: Wickham (26., 86.), Borini (45+1, 11-esből), Giaccherini (76.)

Az élcsoport: 1. Liverpool 80 pont (36 mérkőzésből), 2. Chelsea 78 (36), 3. Manchester City 77 (35)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.