Nyerő koktél: Gina kólával

Hatékony magyar közreműködéssel nyerte meg a TTC Berlin Eastside a női asztalitenisz Bajnokok Ligáját. Póta Georgináék a döntőben kiütötték a Fenerbahcét.

2014. 04. 16. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazság szerint a TTC Berlin Eastside a BL-serleg mellé egyelőre még csak a Német Kupát teheti, de a Bundesliga megnyerését is nyugodt szívvel megelőlegezhetjük neki. Tudniillik a szezonban valamennyi mérkőzésén győzött, s ha most a hét végén legalább döntetlent játszik, akkor Póta Georgináék három fordulóval a zárás előtt már bonthatják a pezsgőt. Miként tehették vasárnap a Boszporusz partján is azután, hogy a hazai 3–2-es győzelem után a BL-döntő visszavágóján idegenben 3–0-ra kiütötték a Fenerbahcét. Holott ha a három párharcban a világranglistás helyezéseket vesszük alapul, akkor a három Top 30-as játékost csatasorba állító Fenernek kellett volna 3–0-ra győznie.

A kétszeres Európa-bajnok, s a a világranglista 35. helyén álló Póta Georgina kezdésként 3:1-re verte a rangsorban hét hellyel előtte álló, kínai születésű Hu Meleket.

– Hogyan tudták ilyen könnyen a feje tetejére állítani a papírformát?
– Jól jöttünk ki a „beírásból”, mert a legjobbunk egy védő stílusú ellenféllel került össze, és a védők ellen neki kifejezetten jól megy a játék. S persze az sem ártott, hogy előtte én is megnyertem a meccsemet, a 2–0-s vezetésünk után pedig a törökök legbelül érezhették, ezt a döntőt már nem nyerik meg. A helyi műsorközlő mindenesetre még ekkor is buzdította őket. Én amúgy egyáltalán nem izgultam, pedig ez nem jellemző rám. Szombaton nem edzettem, mert megint megmozdultak a veseköveim – van egy egycentis is –, ehhez azonban már hozzászoktam, minden héten szenvedek velük egyszer. Tényleg mindig csak egy napon, és így tudtam, hogy vasárnap nem lesznek efféle problémáim.

– Úgy volt, hogy az év elején megszabadul azoktól a kövektől.
– Valóban, de végül egyszerűen nem találtam rá időpontot, olyan sűrű a versenyprogramon. Ám májusban nem halogatom tovább a dolgot. Remélhetőleg lesz időm, mert a hét végén a Bundesligában is bebiztosítjuk az elsőségünket.

– Amivel lemásolják a Bayern München labdarúgócsapatának tavalyi produkcióját.
– Bár a foci történéseiben én nem nagyon vagyok otthon, mi is szoktunk poénkodni ezzel a lányokkal!

– No és a német sajtó mennyi figyelmet fordít a világverő női asztaliteniszezőkre?
– Végül is nem panaszkodhatunk, velünk is foglalkoznak, a Berliner Morgenpost például rendszeresen ír rólunk elég nagy terjedelemben, fényképes cikkekben. Bár Isztambulba ők sem küldtek tudósítót.

– A döntő után nagy bulit csaptak?
– A törökökkel volt egy közös vacsoránk, utána pedig mi még elmentünk egy tengerparti mexikói étterembe, ott ünnepeltünk. Itt már emelkedett a hangulat, a BL-serlegbe pezsgő is került, de abba én csak belekóstoltam, maradtam a kóla mellett.

– Két éve is megnyerték a Bajnokok Ligáját, a mostani sikerük azonban értékesebbnek tűnik.
– Egyetértek, idén jóval erősebb volt a mezőny. Megjegyzem, azért is fontos volt nyerünk – és ugyanez a helyzet a Bundesligával is –, mert akadnak olyan szponzoraink, akik csak az első helyért fizetnek. Szerencsére nem az összes, mert az azért nagy rizikó lenne

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.