Öcsi bácsi egyik szeme sírna, a másik nevetne

A Real Madrid fölényes, a Puskás Akadémia küzdelmes sikerével kezdődött Felcsúton a 7. Puskás–Suzuki-kupa.

Ch. Gáll András
2014. 04. 18. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rettenetes hagyományokra rácáfolva – tavaly márciusban havas esőben, fagyban zajlottak a mérkőzések Felcsúton – verőfényes tavaszi időben, 24 fokos melegben kezdődött a 7. Puskás–Suzuki-kupa nemzetközi U17-es labdarúgótorna nyitómeccse, melyen a Puskás Akadémia együttese a görög Panathinaikoszt fogadta az A csoportban. A helyszín persze még nem a Pancho Aréna volt. Már készen áll a megnyitóra, de az csak húsvét hétfőjén lesz, a döntővel.

A Puskás fiataljai végig uralták a meccset, a 2-1-es eredmény – mindkét gól Sallai Roland műve – nem fejezi ki a reális különbséget. Sallai neve nem véletlenül cseng ismerősen, a Debrecen és a Honvéd egykori 55-szörös válogatott jobbhátvédjének unokaöccséről van szó. A meccs gyakorlatilag a 23. percben eldőlt, amikor Zikosz a 16-oson belül elkaszálta Óvárit, ezért a bíró nemcsak 11-est adott, hanem ki is állította a görögöt. Ezután kiegyenlítettek a vendégek, majd Sallai fejesgóllal állította be a végeredményt.

A másik pénteki meccsen a tavalyi győztes Real Madrid fölényesen verte a háromszoros tornagyőztes Budapest Honvédot 2-0-ra. Mindez paradoxonnak tűnik, pedig nem az: a vendégek tizennyolcszor lőttek kapura, a magyarok csak négyszer, s abból a négyből is csak egy találta el a három rúd által határolt területet

Fotó: Beke Norbert, Pfla.hu

A B csoportban a Madrid szinte már győztesnek tekinthető, mivel a grupp harmadik tagja, a Melbourne nem képvisel komoly játékerőt – legalábbis a tavalyi tapasztalatok alapján. Az A csoportban a Puskás Akadémia – Dinamo Zagreb mérkőzésen dől el a csoportelsőség. A horvátok nagyon jók és erősek, a csütörtöki megnyitó vacsorán úgy néztek ki, mint a 25 éves, meglett férfiak. Halilovic, a Barcelonához tartó csodagyerek, a 18 éves „horvát Messi” is Dinamo-nevelés, egy évvel idősebb az itt játszó srácoknál.

A csoport: Puskás Akadémia – Panathinaikosz 2-1 (2-1)
G.: Sallai (23., 11-esből, 38.), ill. Hacigiovannisz (30.)

B csoport: Real Madrid – Budapest Honvéd 2-0 (0-0)
G.: Borja (46.), Alberto (77.)

Szombaton 12 órakor a Real Madrid a Melbourne-nel, 14.15-kor a Puskás Akadémia a Dinamo Zagrebbel találkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.