Örökre kitiltották a stadionból a banándobáló szurkolót

A Villarreal keményen fellépett a rasszista megnyilvánulás után.

WL
2014. 04. 29. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rasszista megnyilvánulást követően a klub, valamint a rendőrség is beazonosította az elkövetőt, majd a tagság döntött arról, hogy soha többé nem látogathatja a Villarreal hazai mérkőzéseit.

A spanyol bajnoki címvédő színes bőrű játékosa a 75. percben szögletrúgáshoz készülődött, amikor a nézőtérről egy banán landolt a közelében. Alves lehajolt a gyümölcsért, majd a héját lehúzva harapott belőle, s csak ezután végezte el a szögletet.

Alves reakciója valóságos kampányt indított be a világhálón, az elmúlt napokban világszerte számos futballista és híresség töltött fel olyan képeket a közösségi oldalakra, amelyen éppen banánt esznek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a rasszizmus elleni harcra.

A meccset 0-2-ről végül 3-2-re nyerte a Barca – a dél-amerikai hátvéd két beívelése is öngóllal zárult, mielőtt Lionel Messi megszerezte volna a harmadik vendégtalálatot is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.