Összecsaptak az újpestiek és a fradisták

Az Újpest-Városkapunál történt verekedésnek két sérültje van.

MD
2014. 04. 04. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest és a Ferencváros története 214. bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint 96 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az őszi „odavágón” fantasztikus hangulatban, több mint 22 ezer néző mellett diadalmaskodott a Ferencváros (3-1) a Puskás Ferenc Stadionban úgy, hogy a vendégek Tshibuabua góljával már a negyedik percben vezettek.

Már a mérkőzés előtt összecsaptak egymással a ferencvárosi és az újpesti szurkolók – közölte a Hír TV. Az Újpest-Városkapunál történt verekedésnek két sérültje van – az Index szerint Fradi-drukkerek –, egy embert előállítottak a rendőrök. A Szusza Ferenc Stadionnál a Fradi szurkolói próbálták áttörni a beléptető-kaput, ezt könnygázzal akadályozta meg a rendőrség.

A két csapat ellentétes előjelekkel várja a találkozót, ugyanis a Ferencváros a téli időszakban kinevezett Thomas Doll irányításával a Pápa ellen a legutóbbi fordulóban szerezte meg első bajnoki győzelmét, míg az Újpest négy megnyert tétmérkőzés után vasárnap kikapott a Haladás vendégeként. A lila-fehérek ugyanakkor hosszú idő után nyugodtan készülhetnek, ugyanis a klub helyzete rendeződött, miután a kirendelt vagyonkezelő véleménye alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség hozzájárult az indulási jog átruházásához.

Portálunk korábban megírta, a fradisták a jegyárusítás megkezdése után három órával már minden tikettet elkapkodtak, csütörtök estére pedig minden belépő elfogyott, így a találkozó napján már ki sem nyitottak a pénztárak.

Ha a Fradi–Újpest derbik történetére kíváncsi, ezen a linken elolvashatja Ballai Attila múltidézését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.