Pacquiao edzője elégedetlen a győztes klasszissal

Freddie Roach szerint a Fülöp-szigeteki bunyós hiába verte Bradley-t, s lett újra vb-öve, nem volt elsöprő.

D.Zs.
2014. 04. 14. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hétvégén Las Vegasban vívta Timothy Bradley elleni visszavágóját az amerikai bunyóssal szemben szűk két éve véleményes pontozással veszítő Manny Pacquiao. Híres amerikai edzője, Freddie Roach a meccset megelőzően a régi, agresszív és mindent elsöprő Manny Pacquiaót ígérte a rajongóknak, ám – bár a Fülöp-szigeteki klasszis jobbnak bizonyult Bradley-nél, és javított a mérlegén (56 győzelem, 5 vereség, 2 döntetlen) – ebből nem sok valósult meg, a tanítvány inkább tűnt visszafogottnak és unottnak, mint motivált ökölvívónak.

Roach az összecsapás után érdekes módon nem különösebben védte a mundér becsületét, inkább elégedetlenségének adott hangot: „Nem mondanám, hogy ismét a régi fényében tündököl, hiszen én nem ezt láttam. Az vitathatatlan, hogy nagyon keményen edzettünk a meccsre, de még mindig elég hézagos a bunyója. Gyakoroltunk néhány elemet az edzések során, amelyeket aztán nem sikerült bevinni a szorítóba. Hogy őszinte legyek, némileg csalódott vagyok amiatt, ahogy időként bokszolt. Teljesen más meccset, más bunyót vártam tőle.”

Sokan úgy vélik, hogy a közel két évtizede légsúlyból indult, s összesen nyolc kategória csúcsára jutó, 35 éves Pacquiao hosszú pályafutása és kemény stílusa miatt már a kiégés jeleit mutatja. De még így is meg tudja verni Bradleyt! A folytatás kérdéses, a Floyd Mayweather elleni, régóta emlegetett csúcstalálkozónak egyelőre nincs realitása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.