Parádés meccsen tönkreverte az MTK a Debrecent

Szeptember 21-e, a Győrtől elszenvedett 3-0-s vereség óta először kapott ki az NB I-ben az éllovas Debrecen.

Ch. Gáll András
2014. 04. 12. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 24. fordulójának, de talán az egész bajnokságnak az eddigi legjobb meccsén győztek a kék-fehérek.

MTK – Debrecen 5-2
Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. V.: Vad II
G.: Horváth Zs. (11.), Vass P. (14.), Pölöskei (48.), Kanta J. (62., 11-esből), Vukmir (85.), ill. Vadnai (22.), Kulcsár T. (40.)

Szinte pillanatok alatt elhúzott a kiesőjelölt házigazda a biztos bajnoknak tűnő éllovastól, de ugyanolyan gyorsan ki is egyenlített Kondás Elemér csapata. Sőt, még a szünet előtt Kulcsár fejesével meg is fordíthatta volna az állást, de mellé ment a labda – ez volt a meccs egyik kulcsmomentuma.

A másik pedig az, amikor 4-2-es MTK-vezetés után Tisza Tibor kihagyta a tizenegyest. A végén az élete első NB I-es gólját szerző Dragan Vukmir találata már csak kegyelemdöfés volt. A vereséggel szorosabb lehet a küzdelem a bajnoki címért, feltéve hogy vasárnap győz a Győr. Az MTK pedig fellélegezhet.

„Nagyszerű meccs volt, mindkét csapatnak nagyon kellett a győzelem, és nagyon is akarta a győzelmet. A játékosok mindent kiadtak magukból. Csodálatos két gólt rúgtunk tíz perc alatt, majd kiegyenlített az ellenfél, ám a második félidőben is sikerült gólt szereznünk, mígnem négy-kettőnél a Debrecen kihagyta a tizenegyest. A csapatunk remekük játszott, és megérdemelte a győzelmet, akár ekkora különbséggel is” – nyilatkozta Garami József, az MTK edzője a Sport TV-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.