Pénzesőt zúdít a 'Pool tinicsillagára, Sterlingre

Elbűvölte főnökeit – és Roy Hodgsont – a Liverpool 19 éves zsenije, a Citynek pimasz gólt rúgó Raheem Sterling.

Ch. Gáll András
2014. 04. 15. 7:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raheem Sterling 15 éves volt, amikor Rafa Benítez, a Liverpool akkori menedzsere 450 ezer fontért – ami felszökhet kétmillióra abban az esetben, ha a srác teljesíti a bónusz feltételeit, egyebek között válogatott lesz, ami már megtörtént – megvásárolta a fiút a Queens Park Rangerstől. A ’Pool sohasem fizetett ekkora összeget egy ilyen fiatal srácért, Sterling azonban vételára minden pennyjét megszolgálja.

Persze ne higgyük, hogy kikövezett út vezetett a sikerhez. Sterling Jamaicában született, édesanyjával, Nadine-nal ötéves korában költözött Angliába, Londonba. Akkora tehetség volt és olyan rossz gyerek, hogy hamarosan a Vernon House „speciális iskolába” került, ami valójában javítóintézet volt. Az igazgató az egyik szünetben, ahogy figyelte az udvaron futballozó srácokat, ezt dörmögte az orra alá: „Ez a Sterling gyerek 17 éves korára vagy börtönbe kerül, vagy az angol válogatottban fog játszani ” Az utóbbi jött be: 2012. november 14-én, a Svédország elleni idegenbeli mérkőzésen bemutatkozott a válogatottban, 24 nappal 18. születésnapja előtt.

Az élete meglehetősen zűrös volt, egyszer vádat is emeltek ellene, amiért megverte akkori barátnőjét, egy modellt, Shana Ann Rose Halliday-t. Már 17 évesen apa lett, kislánya, Melody Rose most másfél éves.

Aztán nemrégiben megkomolyodott. Kiköltözött Liverpool központjában lévő lakásából a város zöldövezetébe, Southportba, csak azért, hogy távol legyen a kocsmáktól, éjszakai lokáloktól, hogy könnyebb legyen ellenállni a kísértésnek.

Brendan Rodgers, a menedzser apafiguraként áll Sterling mellett, akit a pályán és az edzéseken két idősebb társa, a csapatkapitány Steven Gerrard és az uruguayi Luis Suárez gardíroz. Mindketten megjárták már a „hadak útját”, egyikük múltja sem makulátlan, de mára megkomolyodtak, tudnak miről mesélni az ifjú titánnak.

Akinek a szezon végén új, borsos szerződést kínál klubja, habár a 2012 decemberében aláírt, heti 30 ezer fontot a konyhára hozó megállapodás 2017 nyaráig érvényes. Most azonban úgy érzik az Anfield Roadon, hogy egy zsíros új szerződéssel (heti 100 ezer font a minimum) feltétlenül oda kell láncolni Raheem Sterlinget, a klub jövőjének egyik zálogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.