Pepe: rablóból pandúr – egy gyilkos színeváltozása

Akár hiszik, akár nem, a 2013–2014-es idényben Pepe a Real Madrid legszabályosabban játszó labdarúgója.

Ch. Gáll András
2014. 04. 04. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képler Laveran Lima Ferreira – vagy ahogy megannyi áldozata és csekély számú rajongója ismeri: Pepe – egy időben a spanyol futball mészárosa volt. Talán már unásig ismeri az olvasó Casqueróval, a Getafe szerencsétlen játékosával szemben elkövetett ámokfutását, de amit Dani Alves kapott tőle egy három évvel ezelőtti Real Madrid–Barcelona mérkőzésen, az sem akármi.

Mindez a múlt, mert Pepe 31 éves korára megjavult. Bármennyire is hihetetlen, Pepe ez idő szerint a Real Madrid legszabályosabban futballozó játékosa, ő követte el a 2013–2014-es bajnokságban a legkevesebb szabálytalanságot a csapatból, miközben a legtöbb labdaszerzés az ő nevéhez fűződik! Azaz nem arról van szó, hogy kivonta volna magát a játékból, csak éppen – korábbi szokására rácáfolva – öreg fejjel és kinőtt hajjal már a labdára összepontosít az ellenfél bokája helyett.

Szerdán például, a Borussia Dortmund elleni BL-negyeddöntőn 90 perc leforgása alatt – írd és mondd – egyetlen szabálytalanságot követett el, s azt megelőzően 529 percen át egyetlen faultot sem fújtak be ellene! Átlaga szédületes: a statisztikák szerint mindössze 169 percenként ítélnek ellene szabadrúgást.

Ennél csak az az érdekesebb, hogy a múltban Pepe által többször is „agyonrúgott” Dani Alves huszonhattal többször szabálytalankodott ebben a bajnokságban, mint Pepe, s a brazil jobb-bekk a Barcelona legszabálytalanabb labdarúgója. De még Alvesen is túltesz Diego Costa, az Atlético Madrid legdurvább játékosa, aki 39-cel többször faultolt Pepénél – csatár létére!

A múltkori Real–Barca rangadón (3–4) volt egy eset, amikor Sergio Busquets, a katalánok középpályása látszólag véletlenül rálépett a földön fekvő Pepe fejére. Pepe két napja megnyilvánult az esettel kapcsolatban: „Ha én csinálom ezt Busquetsszel, még Spanyolországból is kitiltanak, nemhogy a futballpályákról. Busquetsnek semmi baja nem lett, mert ők olyan aranyosak a Barcában ”

Hiába, a hírnév átka. Bár lássuk be, Pepe tett egyet s mást a múltban azért, hogy fekete báránynak tekintsék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.