Pinto rémálma: így látta Bale-t a Barca kapusa

Gareth Bale nemcsak megnyerte a kupát a Madridnak, de visszavonultatta Pinto kapust és megszakította Bartrát.

Ch. Gáll András
2014. 04. 18. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid–Barcelona Király-kupa-döntő 85. percében jártunk, 1–1 volt az állás, Marc Bartra nem sokkal korábban egyenlített ügyes fejessel. Gareth Bale, a Madrid szélsője még a saját térfelén kapott labdát, és megindult a halhatatlanság felé. Elhúzott Bartra mellett, aki megpróbálta kilökni a pályáról, és sikerült is neki, de a villámgyors walesi a gyepről kiszorulva is megkerülte a katalánt, majd bevágott elé, beért az ötös sarkához, és a rövid sarokba pöckölte a labdát. Pinto megkövülten nézte a jelenést.

A csodagólnak messzemenő hatása volt. Egyrészt a Madrid elnyerte a Király-kupát. Másrészt Bartra a számára túlzott megerőltetést jelentő futóverseny közepette megszakította a bal combhajlító izmát, egy időre kidőlt a sorból. (Neymar és Jordi Alba is, de más okból.) Harmadrészt Pinto kapus már az öltözőben bejelentette visszavonulását. (Mondjuk, 38 évesen vissza lehet vonulni.)

Nézzük meg a csodagólt egy másik perspektívából, madártávlatból:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.