Pistorius ügyének így soha nem lesz vége

Az atléta zokogásban tört ki, miközben felidézte azt a pillanatot, amikor rájött, hogy nem egy betörőt, hanem barátnőjét lőtte agyon.

BuL
2014. 04. 08. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Reeva mellett ültem és sírtam, nem tudom, meddig lehettem ott” – mondta a mindkét alsó lábszárán amputált sportoló, aki most beszélt először nyilvánosan a történtekről.

Pistorius hangosan zokogni kezdett, miközben tanúskodott, az ügyben eljáró bíró erre elnapolta a tárgyalást, ő pedig összeroskadva, nyöszörögve ott maradt a tanúk padján, majd továbbra is sírva a tárgyalóterem oldalsó kijáratán keresztül távozott.

A 27 éves atléta tavaly február 14-én hajnalban házában lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampet. Pistorius azt állítja, hogy szörnyű baleset történt, és azért lőtt, mert betörőnek gondolta a nőt. Az ügyészek szerint viszont a pár nem sokkal korábban veszekedett, és szándékos gyilkosság történt.

A futó ellen előre kitervelt, szándékos emberölés, lőfegyver közterületen való használata és lőszer illegális birtoklása a vád. Ha Pistoriust gyilkosságért elítélik, akkor akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. A Dél-afrikai Köztársaságban nincs halálbüntetés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.