Puskával játszott a sakkvilágbajnok

Viswanathan Anand biatlonozással ünnepelte, hogy visszavághat Magnus Carlsennek.

2014. 04. 01. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hanti-Manszijszk három dologról nevezetes: az olajról, a téli sportokról (mindenekelőtt a sífutásról és a biatlonról), valamint a sakkról. A szibériai városban rendszeresen rendeznek rangos sakkversenyeket, itt küzdöttek meg egymással bő két héten át a sakkvilágbajnok-jelöltek.

A nyolc résztvevős, kétfordulós, oda-vissza vágó rendszerű viadalt Viswanathan Anand nyerte meg, pedig az exvilágbajnok nem is akart elindulni a tornán, csak az elődje, Vlagyimir Kramnyik rábeszélésére nevezett be.

Nemes gesztus, jó döntés volt. Anand három győzelemmel, veretlenül, magabiztosan végzett az élen, így novemberben visszavághat a norvég Magnus Carlsennek, aki tavaly októberben fosztotta meg a címétől.

Örömében Anand kis mókára is kapható volt. A szervezők felajánlották neki, hogy próbálja ki a biatlont. Élt e lehetőséggel, s a képek arról tanúskodnak, élvezte a kalandot. A szervezők szerint álló és fekvő testhelyzetben is kiválóan célzott, pedig általában ültében szokta levadászni az ellenfeleit

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.