Rendőrök ezrei védik a Maracanát

Közel 2400 rendőr őrzi majd a nyári futball-világbajnokság döntőjének is otthont adó stadiont.

HBI
2014. 04. 11. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megerősített szolgálatról Rio állam közbiztonságért felelős hivatala tett bejelentést. A rendőrök egy részének viszont nem a rendfenntartás lesz a feladata: a bejelentés szerint másfél százan, akik idegen nyelvet is beszélnek, a turisták által leglátogatottabb helyeken és a jelentősebb szállodáknál segítenek az eligazításban.

A biztonsági intézkedések szigorítása egyenes következménye annak, hogy az idei vb főpróbájának tekintett tavaly nyári Konföderációs Kupát – később meg-megismétlődő – megmozdulások, olykor a rendőri erőkkel lezajlott utcai összecsapások kísérték.

A tüntetéseken számos nagyvárosban, így Rióban is brazilok tömegei tiltakoztak a világbajnokság megrendezése, s általában is a brazíliai korrupciós jelenségek ellen, követelve egyszersmind, hogy az állam inkább az oktatásra és az egészségügyre költsön több pénzt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.