Ronaldo: Ancelottié az érdem, a cél Raúl rekordja

Három elbukott elődöntő után a Real Madrid célja a tizedik BL-győzelem, Ronaldo Raúl 67 gólos rekordjára tör.

Ch. Gáll András
2014. 04. 30. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A varázslatos müncheni éjszaka után – 4-0-s győzelem a címvédő Bayern otthonában a BL-elődöntőben – nehezen telnek be féktelen örömükkel a győztes Real Madrid játékosai. Legfőképpen a mérkőzés egyik hőse, Cristiano Ronaldo. (A másik természetesen a két gólt fejelő Sergio Ramos.)

A 29 éves portugál élete ötvenedik BL-meccsén Gareth Bale passzából szerzett első góljával megdöntötte az Altafini, Messi és Van Nistelrooy által tartott 15 gólos BL–BEK-idényrekordot, majd szabadrúgásból még egyet rátett, s immár 16-nál jár. Összesítésben pedig pedig 51-nél, aminél többet a Madrid színeiben csak a legendás Raúl szerzett, 66-ot.

Az összesített BL-góllistán Raúl foglalja el az első helyet 71 találattal (ötöt a Schalke színeiben is szerzett), a második helyen holtversenyben Messi és Cristiano Ronaldo áll 67-67 góllal. (CR7 16 gólt szerzett a Manchester Uniteddel.)

Ronaldo túláradó örömében nyilatkozott a kedd esti meccs után: – Benn vagyunk a döntőben, s ehhez gratulálok a társaimnak. Mindent Carlo Ancelottinak köszönhetünk, azzal, hogy tavaly nyáron a kispadunkra érkezett, minden megváltozott. Nem volt könnyű ez a mérkőzés, még ha az eredmény azt is mutatja. Korán gólt szereztünk, és ez sokat segített. Tudtam, hogy egy gólt kell szereznem a rekordhoz, ráhajtottam, és a társaimnak köszönhetően sikerült is. Gareth Bale-től álompasszt kaptam, csak be kellett lőnöm. Nagyon örülök az idénycsúcsnak, de sokkal jobban érdekel, hogy megnyerjük a tizediket. Három elbukott elődöntő után most már nem akarjuk kiengedni a kezünkből a trófeát. Portugáliában lesz a döntő, a szülőhazámban, ha ott győznénk, a nagy álmom teljesülne 2011-ben a Barcelona, 2012-ben a Bayern (tizenegyesekkel!), tavaly a Borussia Dortmund ütötte el a madridiakat a döntőbe jutástól.

Gareth Bale is megszólalt az álomszerű meccs után, amelyről bevallotta, hogy kissé meglepte a győzelmük különbsége: – Néha meg kell csípnem magam, hogy biztos legyek benne, ébren vagyok, hiszen olyan fantasztikusan alakul az első madridi idényem. A Király-kupát már megnyertük, a Bajnokok Ligájában döntősök vagyunk, és a bajnokságban is van még esélyünk az aranyéremre. Örülök, hogy segíteni tudtam Cristianót a rekorddöntésében. Valójában teljesen mindegy, hogy ki lesz az ellenfelünk a lisszaboni  döntőben, nekünk tényleg csak magunkkal szabad foglalkoznunk, például azzal, hogy vasárnap este kilenckor a Valenciát fogadjuk, és mindenképpen győznünk kell. Hogy esélyesnek érezzük-e magunkat a BL döntőjében? Ezzel még nem foglalkoztam, de nem is fogok. Meg kell nyernünk a tizediket, és kész!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.