Scolari az Atléticónak szurkol a Chelsea ellen

A brazil válogatott szövetségi kapitánya (egyben a londoniak korábbi mestere) hazája válogatottjának érdekeit tartja szem előtt.

2014. 04. 24. 23:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kertel: ő bizony az Atlético Madridnak szurkol a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A kijelentés meglepő annak fényében, hogy a 2008–2009-es idényben Felipao irányította a londoni kékeket, ám a mesternek jó oka van arra, hogy így vélekedjen.

„Nekünk az lenne a legjobb, ha a Chelsea kiesne, mert akkor négy pihent játékosunk lenne a világbajnokságra” – mondta határozottan. S hogy miért? Nos, egyszerű a válasz, a londoniaknál négy brazil is szerepel – David Luiz, Oscar, Willian és Ramires –, akikre Scolari egyaránt számít a vb-n.

E négy játékoson kívül további négy embert nevezett meg a brazil kapitány, akik biztosan ott lesznek a világbajnoki keretben. Thiago Silva, Júlio César, Fred és Paulinho is elkezdhet készülni a vb-re. Érdekesség, hogy az első körben Neymar nincs a kiválasztottak között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.