Shannon Briggs megint letámadta Vlagyimir Klicskót

A legutóbbi amerikai nehézsúlyú világbajnok reklámból „keménykedik” egy, az ukránnal közös meccs reményében.

Deák Zsigmond
2014. 04. 25. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2010 októberében minden idők egyik legnagyobb verését kapta meg Shannon Briggs az azóta visszavonult Vitalij Klicskótól a WBC szervezet nehézsúlyú vb-címéért. Csoda, hogy kihúzta a tucatnyi menetet, de utána napokig egy hamburgi kórház vendégszeretetét élvezte, a fellépti díja egy része egészségügyi költségekre ment el. Aztán meg az ideje a gyógyulásra, hiszen mindenki azt hitte, ilyen negatív élmény után 39 évesen már nem hiányoznak neki a pofonok. A brooklyni Ágyú (The Cannon a beceneve) ki is hagyott három és fél esztendőt, majd februárban bejelentette, mégis folytatja, s áprilisban két felhozó ember elleni első menetes kiütéssel 53-6-1-re javította a mérlegét.

A kettő között pedig március végén, ahogy már beszámoltunk róla videós összeállításunkban, besétált abba a miami edzőterembe, ahol Vlagyimir Klicsko készült most hétvégi címvédésére, és keresetlen szavakkal illette az ukrán fivérek fiatalabbját, egykori nemezise öccsét. A sportágat ismerők műbalhénak vélhették az akciót, amire csak ráerősített az újabb hasonló eset.

Briggs ezúttal a szombati vb-derbi düsseldorfi sajtótájékoztatóján tűnt fel, hogy pólóját levéve és Klicskóhoz vágva megfogalmazza mondanivalóját. Amelynek lényege, hogy a mostani ellenfél, az ausztrál Alex Leapai egy „hurka”, s egyedül ő lehet hiteles rivális. Hogy Leapai milyen, az szombaton este kiderül, de Klicsko nyugalmából arra kell gondolnunk, hogy nem lepte nagyon meg Briggs váratlan és logikátlan németországi feltűnése.

Következő stációként a veterán amerikai a pénteki mérlegelésen is megjelent, s nyilván ott lesz a meccsen a König Pilsener Arenában, majd bedob valamit az azt követő sajtótájékoztatón is. Ám ennyi azért még nem elég, hiszen le kéne győznie egy ranglistán elöl álló bunyóst, s így az első 15-be kerülnie valamelyik szervezetnél. Ha sikerül, választható kihívóként máris nekimehet a másik Klicskónak.
Aki a papírforma szerint legalább annyira megveri majd, mint a báty.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.