Sir Alexból Prof. Alex – Ferguson a Harvardon!

Sir Alex Ferguson 72 évesen is talál magának elfoglaltságot, májustól a Harvard Egyetemen oktat üzletembereket.

Ch. Gáll András
2014. 04. 06. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sir Alex Ferguson és a Manchester United futballcsapata először 2011-ben kapott meghívást, hogy meglátogassa Bostonban a világhíres Harvard Egyetem campusát.

A világhírű menedzser és a világhírű egyetem között létrejött kapcsolat nem egyszeri volt, a rákövetkező évben meghívták Sir Alexet, hogy tartson előadásokat a Harvard Business Schoolban (HBS) menedzserek – nem futballmenedzserek, hanem üzleti menedzserek – részére.

Időközben – tavaly nyáron – Ferguson visszavonult a Manchester United éléről. Ennek következtében rengeteg szabadideje keletkezett, s a Harvard vezetői lecsaptak a lehetőségre. Májustól Ferguson állandó professzora lesz a Harvardnak, a The Business of Entertainment, Media and Sports (A szórakoztatóipar, a média és a sport, mint üzlet) című kurzuson tart előadásokat.

„Örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy egy ilyen nagyszerű oktatási központban dolgozhatok. A két éve itt töltött idő csodálatos élményként marad meg bennem, s alig várom már, hogy folytathassam az együttműködést a Harvard üzleti fakultásával” – mondta Ferguson.

Anita Elberse, a Harvard Business School professzora két éve egy esettanulmányt készített Ferguson vezetői képességeiről. „Meggyőződésem, hogy hallgatóink remekül fogják kamatoztatni a Sir Alex által tanítottakat. Nagyon várjuk már a májust!” – nyilatkozta a HBS professzora.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.