Szakály Péter a játékvezetővel is megbirkózott

Szakály Pétert, a Debrecen csapatkapitányát meglepte a Videoton-szurkolók vastapsa, s a „Bajnokcsapat!” kórus.

Ch. Gáll András
2014. 04. 01. 3:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A 15. percben az egyik oldalról Sándor Gyuri, a másikról Iványi játékvezető támadott meg, a Videoton középpályását még kicseleztem, de a bíró leszerelt. Pályafutásom során még nem találkoztam hasonló esettel, külön balszerencsém, hogy Niko (Nikolics Nemanja – a szerk.) gólt szerzett az akcióból – elevenítette fel mosolyogva Szakály Péter, a Debrecen válogatott középpályása a vasárnapi, Videoton elleni rangadó első gólját megelőző történéseket. Ahhoz persze, hogy húsz óra elteltével vidáman tudjon beszélni az eseményekről, az kellett, hogy a Loki 2–1-re megnyerje az összecsapást.

– Haragudott Iványi sporttársra?
– Hogy is mondjam Az ilyen esetekre ki kellene találni valamilyen szabályt, mert adott esetben a győzelem, esetleg a bajnoki cím is ezen múlhatott volna.

– Legalább elnézést kért a bíró?
– Nem. Amúgy nem is törődtem vele, utána csak az egyenlítésre összpontosítottam, ami viszonylag gyorsan meg is volt. Mondjuk egy szerencsés góllal, mert miután egyedül vezettem Calatayudra a labdát, megcsúsztam a fellocsolt gyepen, a lövésemet hárította a kapus, de Caneira belebotlott a labdába, és róla a hálóba pattant. De mi otthon Debrecenben azt mondjuk, a szerencse azok mellé áll, akik tesznek érte.

– Nem először fordítanak 0–1-es hátrányból, érezni lehetett, nem fogta meg önöket a Vidi gyors gólja.
– Hogy mást ne mondjak, az ősszel is 0–1 után vertük meg őket 2–1-re Debrecenben.

– Hadd kellemetlenkedjek még egy sort. Az első félidő végén lezárhatta volna a meccset, aztán
– Aztán ösztönből át akartam pörgetni Calatayud felett, de ő belekapott a labdába. Ha bemegy, a forduló gólja, így viszont egy flegma, felelőtlen megoldásként marad meg a szurkolók emlékezetében. És igazuk is van.

– Ha már a bizarr meccs groteszk jeleneteinél tartunk, ott van a zárófelvonás. Amikor a lefújás után a Videoton drukkerei vastapssal jutalmazták önöket, és azt skandálták, hogy „Bajnokcsapat!”
– Ahogy Iványi játékvezető szerelése is egyedi volt a praxisomban, úgy ehhez foghatót sem tapasztaltam még. Először azt is hittem, hogy gúnyosan tapsolnak minket, illetve arra gondoltam, hogy debreceni szurkolók, de nem, piros-kék mezes Vidi-drukkerek voltak. Gondolom, így juttatták kifejezésre az elégedetlenségüket a csapatukkal szemben. Mindenesetre érdekes volt.

– Hangol már a szombati, Győr elleni újabb rangadóra?
– Az egyik legjobb formában lévő magyar csapatot fogadjuk, de azért győzni akarunk. Tudom, tetemes a nyolcpontos előnyünk, de még mindig vigyáznunk kell. Meg aztán kedden a Puskás Akadémiával játszunk a Ligakupában, még a Magyar Kupában is állunk, lesz dolgunk bőven a közeljövőben. Hála Istennek!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.