Szalai Ádám a távozás lehetőségét fontolgatja

A Kicker úgy tudja, a Schalke mellőzött magyar labdarúgója arra kérte az ügynökét, hogy keressen neki új csapatot.

NM
2014. 04. 04. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kicker internetes kiadása Szalai sendet Wechselsignale címmel – amit tükörfordítással nehéz lenne átültetni magyarra, talán úgy lehetne fordítani: Szalai utalást tett a váltásra – hosszú cikket közöl a magyar támadóról. Ami önmagában elismerés, hiszen a német szaklap jelentéktelen játékosoknak nem szentel terjedelmes írást.

A cikk reális képet fest a csatár Magyarországon is ismert helyzetéről. Szalai ugyan jól kezdte az idényt – a PAOK-nak rúgott két góljával oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Schalke bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára –, ám utána csapatáéval együtt az ő formája is hanyatlott. Klaas-Jan Huntelaar felépülésével pedig a kispadra szorult: a Schalke legutóbbi 11 mérkőzésén összesen 58 percet töltött a pályán, ami egy meccsre sem sok. A holland csatár kirobbanthatatlan a kezdőből, 13 találkozón 11 gólt rúgott.

Szalai helyzetén könnyítene, ha a Schalke két ékkel játszana, de Jens Keller a 4-2-3-1-es hadrendet részesíti előnyben. Ebben a rendszerben Huntelaar a center, mögötte általában a Draxler, Meyer, Farfan trió szerepel, de ezeken a posztokon Obasi és Boateng is Szalai előtt áll a rangsorban. A tréner egyébként méltatja a magyar játékost. „Ádám biztosan nehezen éli meg a helyzetét. De reálisan látja azt, s nem kelt feszültséget. Nagyon profi futballista.”

Szalait mindez legfeljebb vigasztalja, de nem nyugtatja meg. A Kicker úgy tudja, arra kérte a menedzserét, hogy a nyártól keressen neki új csapatot. A német szaklap azt is hozzáteszi, nem lesz könnyű távoznia. A Schalke tavaly nyáron 8 millió euróért vette meg a Mainztól, s kötött vele 2017 nyaráig szóló szerződést. Ekkora összeget aligha perkálna le bárki is a magyar csatárért, s a Schalke jelentős üzleti veszteséggel nem akar rajta túladni.

A Bundesliga 29. fordulójában nem lesz vérbeli rangadó, talán a Dortmund–Wolfsburg meccs emelhető ki a kínálatból. A Schalke Brémáben vizitál, a Bayern München Augsburgba látogat, ahol aligha veszíti el a veretlenségét.

A 29. forduló programja:
péntek:
Hamburg–Leverkusen 20.30 (Eurosport 2)
szombat:
Stuttgart–Freiburg 15.30
Werder Bremen–Schalke 15.30
Nürnberg–Mönchengladbach 15.30
Augsburg–Bayern München 15.30 (Eurosport 2)
Eintracht Frankfurt–Mainz 15.30
Dortmund–Wolfsburg 18.30 (Eurosport 2)
vasárnap:
Eintracht Braunschweig–Hannover 15.30 (Eurosport 2)
Hertha–Hoffenheim 17.30 (Eurosport 2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.