Székely belvillongás

Botrányos végjátékban a Brassó nyerte meg a Csíkszeredával szemben a román jégkorongbajnoki döntőt.

2014. 04. 10. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Bukarestben leépítették a hokit és a Steaua csak amatőr csapatot állít ki, rendre a Csíkszereda és a Brassó vívja a román bajnoki döntőt jégkorongban. A két gárda nagyjából azonos erőt képvisel, bár ebben az idényben a magyar csapatokkal, illetve a felvidéki Érsekújvárral közös bajnokságban, a Mol-ligában a Brassó jobb formát mutatott, bejutott a döntőbe, miközben a Csíkszereda már az elődöntőről is lemaradt.

Romániában a két együttes kiemelkedik a mezőnyből, nem is volt kérdéses, hogy egymással meccselnek az aranyéremért. Már a döntő korábbi találkozóin is akadtak gondok, a negyedik felvonás után például a csíkszeredai szurkolók bántalmazták a Magyarországról érkezett játékvezetőket.

A jégen is végig izgalmas volt a párharc, 3–3-as összesített állás után döntött a hetedik mérkőzés Brassóban.

A hazai csapat drámai hajrával fordította meg a mérkőzést, hiszen négy perccel a vége előtt még a csíkiak vezetettek 3–1-re. Egy darabig jól is tördelték a játékot a vendégek, a hajrá mégis rémálomként fejeződött be számukra. Eléggé érthetetlen módon jutott kettős emberelőnyhöz a Brassó négy perccel a vége előtt, a második csíki játékost a jegyzőkönyv szerint a cserepadról történt sértegetés miatt küldték pihenni. Az előny meghozta a szépítő gólt, Zsók a hálóba küldte a Kozuch kapusról kipattanó korongot. Az utolsó percben, amikor a kapust is lehozták a jégről, a hazaiak Virág révén, aki közelről értékesített egy átadást, egyenlíteni tudtak. Kozuch ezután gól előtti szabálytalanságot reklamálva nekirohant a játékvezetőknek, ami végleges kiállítást jelentett neki. De a legrosszabb ezután következett, mert 4 másodperccel a vége előtt, amikor mindenki a hosszabbításra várt, Wehrs estében küldött bombalövése utat talált a csíki kapuba.

A csíkszeredai játékosok levonultak a jégről, és megfogadva szurkolóik biztatását, nem is tértek vissza. Az előírt várakozási idő után a játékvezetők lefújták a találkozót, a csíkiak az ezüstérmekért sem jöttek ki az öltözőből.

A Brassó először szerezte meg a román bajnoki címet a HSC nyolc idényen át tartó győzelmi sorozata után. A Gyergyószentmiklós lett a bronzérmes, megelőzve a Steauát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.