Tanuszoda épül Gazdagréten

Újbudán már számos sportfejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben.

FT
2014. 04. 03. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor tanuszodákat, tornatermeket építünk, elsősorban gyermekeinkre, a jövő generációira gondolunk. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye, hogy felmenő rendszerben bevezettük a mindennapos testnevelést, amelyben a magyar sport jövőjének megalapozása mellett a sportoló nemzet megvalósítása érdekében is nagy lépést tettünk előre. Ma már több mint hatszázezer diák sportol rendszeresen a testnevelésórákon, számuk pedig évről-évre nőni fog. Több mint százezerrel nőtt az igazolt sportolók száma csak az öt látvány-csapatsportágban, ami szintén komoly előrelépésnek mondható” – jelentette ki Simicskó István.

A sportért és ifjúságért felelős államtitkár hangsúlyozta: a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében tornaterem- és tanuszoda-építési programot indított a kormány. Hozzátette: a kormány immár négy éve töretlenül támogatja a magyar sportot, és ez a támogatás elsődlegesen a műhelyekről, az egyesületekről, a kerületekről szól, ahol a napi sportszakmai munka folyik.

A sportpolitikus emlékeztetett rá: ahogyan országszerte, Újbudán is számos sportfejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben. Példaként említette a Bikás parkban épült 800 méteres futókört, a szabadidő- és kondicionáló parkot. Elmondta, a hosszú évek óta befejezetlen Tüskecsarnok és uszodakomplexum átadása az év végére várható, a Gabányi Sportcsarnok 120 milliós kormánytámogatással újul meg, a Nyéki Imre uszoda bővítésére is 120 millió forint jut az idei költségvetésből.

„Az elmúlt időszakban tett erőfeszítéseinket igazolja az Eurobarométer legfrissebb tanulmánya is: míg 2009-ben a magyaroknak csupán öt százaléka sportolt rendszeresen, ma ez az arány tizenöt százalék, ami a legintenzívebb növekedés az Európai Unióban” – tette hozzá Simicskó István.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.