Tavasszal kiesne a Vidi, még a Kaposvár is jobb

Elképesztő negatív spirálba került a Videoton, a 14. fordulóban még éllovas fehérváriak tavasszal kiesnének.

Ch. Gáll András
2014. 04. 15. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Videoton FC november 8. óta nyeretlen hazai pályán, ahogy erre az Mlsz.hu írása is felhívja a figyelmet. Akkor, a 14. fordulóban a Mezőkövesdet verte meg 1-0-ra.

A Vidi a 14. fordulóban még vezette az NB I. tabelláját, az őszi idényt 15 forduló után egyetlen ponttal a Debrecen mögött állva a második helyen zárta. Jelenleg, a 24. fordulót követően, tíz ponttal lemaradva a Lokitól csak negyedik. (Pedig a DVSC sem tündököl, az utolsó 10 fordulóban 16 pontot szerzett, néggyel kevesebbet, mint a Győr, a tavaszi első.)

A székesfehérvári csapat legutóbbi 10 bajnokijából csak egyet nyert meg (március 22-én győzött 2-1-re a Hidegkuti-stadionban), a második körből (amibe a 16. és a 17., még ősszel lebonyolított forduló is beleszámít) lejátszott eddigi 9 forduló eredményei alapján kieső helyen állna.

Tovatűnt a védelem korábbi szilárdsága is: a második körben egyetlen csapat sem kapott több gólt a Videotonnál.

Az alsóház állása csak a tavaszi eredmények alapján:

11. MTK 11 pont
12. Lombard 10
13. Mezőkövesd 9
14. Kaposvár 7 (6-9)
15. Videoton 7 (12-16)
16. Paks 5

A fehérváriak a Magyar Kupából is kiestek, már csak a kevéssé értékes Ligakupában állnak, a Debrecennel vívják az elődöntőt, az első mérkőzés jövő kedden lesz, idegenben. A nemzetközi szereplésre az egyetlen reményt az adja, ha dobogóra kerülnek a bajnokságban, esetleg úgy lesznek negyedikek, hogy a Magyar Kupát az első háromban végzett csapat nyeri.

José Gomes, a csapat portugál edzője egyre nehezebben viseli a csapásokat, a szombati, Pápa elleni döntetlent követően ordítozott a sajtóértekezleten, saját honlapján pedig azt fejtegette, hogy egy korábbi magyar szövetségi kapitányt akarnak a helyére hozni. (Igaz, a vádaskodást utóbb törölték.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.